Maaltijdvervangende shakes vergelijken: waar op letten?

Afslankshakes zijn de laatste jaren een stuk populairder geworden. Waar eiwitshakes vroeger vooral door atleten en krachtsporters werden genuttigd, maken de shakes inmiddels deel uit van verschillende soorten diëten.

Nu de afslankshakes erg populair zijn geworden, zijn er ook veel meer variaties op de markt. Hierdoor kan het lastig zijn om te kiezen welke shakes nu het beste zijn. Er is namelijk gen concreet antwoord op deze vraag. De verschillende shakes hebben weer verschillende voordelen waardoor je dus met meerdere factoren rekening moet houden.

Hoe kun je alsnog door het bomen het bos zien?

We hebben hieronder een aantal zaken opgesomd die je kunt gebruiken voor een grondige dieet shakes vergelijking.

Welke factoren zijn van belang voor een goede dieet shakes vergelijking?

Als je maaltijdvervangende shakes met elkaar wilt vergelijken, kun je dit op meerdere manieren aanpakken. Je kunt de shakes allereerst op prijs en volume vergelijken. Voor sommige shakes betaal je veel meer per shake dan andere shakes. Daarnaast hebben sommige shakes meer volume dan andere shakes.

Het vergelijken van maaltijdvervangende shakes op basis van de prijs is gunstig voor de portemonnee maar goedkoop kan duurkoop zijn. Daarentegen is het ook weer niet altijd zo dat het duurste product ook meteen het beste en meest gezonde product is. Als je een grondige, objectieve dieet shakes vergelijking wilt uitvoeren, dan dien je voornamelijk naar het aantal calorieën, suikers, eiwitten en koolhydraten te kijken. Een goede maaltijdvervangende shake bevat zo min mogelijk calorieën, suikers en koolhydraten en genoeg eiwitten. De koolhydraten die de shake bevat, zullen bovendien goede koolhydraten en dus niet slechte koolhydraten zoals suikers.

Welke ingrediënten zijn valkuilen?

Om de shakes lekkerder te maken, kiezen veel fabrikanten voor het toevoegen van suikers en andere “lekkere” ingrediënten. Hierdoor worden de shakes drinkbaarder maar ook minder gezond. Als je dus echt wilt afvallen, kun je deze shakes beter links laten liggen.

Bovendien lees je vaak op de verpakking over speciale ingrediënten die de shakes nog efficiënter maken zoals acai bessen of enzymen met vreemde namen. In de meeste gevallen zijn dit geen actieve ingrediënten waardoor het nut van deze toevoegingen erg discutabel is. Je betaalt waarschijnlijk echter wel het dubbele voor deze dieetshakes.

Wat maakte een goede dieetshake?

Uiteindelijk draait het met een maaltijdvervanger voornamelijk om de eiwitten. Dit zijn de bouwstoffen die het lichaam nodig heeft. Bovendien zorgen de eiwitten voor een vol gevoel. Een dieetshake met een laag gehalte aan eiwitten is dus minder effectief dan een shake met een hoog gehalte.

Als je dus op zoek bent naar een goede dieetshake, let dan op het aantal eiwitten, koolhydraten, suikers en vet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *