Alles wat je kan bestrijden met een tongschraper

Tegenwoordig zijn er zoveel dingen die je moet doen om je gebit gezond te houden. Poetsen, flossen, spoelen, noem het maar op. Maar één middel waar steeds meer over gepraat wordt, is de tongschraper. Er zijn genoeg kwaaltjes die je kan voorkomen als je goed voor je gebit zorgt en daar hoort de tong natuurlijk bij. Wat doet deze tongschraper eigenlijk? Wanneer moet je deze gebruiken? En waar moet je op letten als je er een wil afschaffen? Hieronder leggen we je alles uit.

Wat doet een tongschraper precies?

Een tongschraper reinigt de tong door bacteriën en andere viezigheden tussen de ruwe tongweefsels weg te schrapen. Als je er een aanschaft, moet je wel zorgen dat deze niet te vlak is. Deze kan namelijk niet goed tussen de plooitjes en zal dus ook niet alles goed reinigen. Je hebt de keus uit twee soorten: metalen tongreinigers of tongreinigers met haartjes. Die met haartjes zijn effectiever, maar zul je ook vaker moeten vervangen. Beide tongschrapers kun je met een gel gebruiken.

Waarom een tongschraper tegen amandelstenen helpt

Heb jij een steentjes keel? Amandelsteentjes worden veroorzaakt door bacteriën wat dieper in de keel. Je krijgt er een slechte adem van en het veroorzaakt ook een hele hoop discomfort in de keel. Met een vieze tong is het makkelijker voor bacteriën om zich te verspreiden door de mond en keel. Een schone mond is dus een schone keel. Met een tongschraper kun je bacteriën verwijderen en zo zorgen voor een schone omgeving waar de kans op amandelstenen aanzienlijk verkleind wordt.

Andere manieren om van amandelsteentjes af te komen

Amandelsteentjes zijn erg vervelend, maar gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat je er last van krijgt. Zorg allereerst voor een goede mondhygiëne, want goed poetsen en flossen is niet voldoende. Let goed op de middeltjes die in je tandpasta en mondwater zitten en vermijd agressieve stoffen. Agressieve chemicaliën maken kleine wondjes waar bacteriën maar al te graag op af komen. Mocht het al te laat zijn en heb je al last van amandelsteentjes, dan is het verstandig om met een arts te overleggen wat de beste optie is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *