5 tips om gezond en snel af te vallen

Zit je niet zo lekker in je vel en denk je dat het tijd wordt om wat kilo’s kwijt te raken? Hier vind je 5 tips om gezond én snel af te vallen!

Sla geen maaltijden over

Veel mensen denken dat je sneller afvalt door minder te eten en slaan dus maaltijden over. Dit werkt juist averechts! Wanneer je maaltijden overslaat, is de kans namelijk groter dat je tussendoortjes gaat nemen. Houd 6 eetmomenten per dag aan: 3 maaltijden en 3 tussendoortjes. Door op vaste tijdstippen te eten, krijg je meer controle over je eetpatroon.

Drink genoeg water

Drink veel water! Water bevordert de stofwisseling en helpt bij het vragen van vet. Op een gemiddelde dag moet je 1,5 tot 2 liter water drinken, dus houd dit ook aan. Natuurlijk hoef je niet alleen water te drinken. Een bakje koffie of glas thee is ook goed voor je, maar deze mag je niet meetellen met het aantal glazen water dat je moet drinken.

Slaap voldoende

Te weinig slaap maakt je moe, maar dat wisten we natuurlijk al. Te weinig slaap zorgt ervoor dat je minder gaat bewegen en sneller naar ongezonde maaltijden grijpt. Dit is precies het tegenovergestelde van wat je wilt doen. Probeer dus elke nacht tussen de 6 en 8 uur slaap te krijgen.

Kook vooral zelf

Uiteten gaan is natuurlijk lekker en eten bestellen is ook snel gedaan, maar door zelf te koken heb je meer controle over wat je eet. Je weet zelf precies wat je in je maaltijd doet en je hebt meer controle over de porties die je eet. Dit zal je helpen om sneller je doel te bereiken.

Eet langzaam

Het duurt 20 minuten voordat je hersenen het signaal doorsturen dat je vol zit. Dit betekent dat als je snel eet, je veel meer calorieën tot je neemt dan je lichaam eigenlijk nodig heeft. Door niet te snel te eten voorkom je dit en eet je genoeg, zonder al te vol te zitten.

Snel gewicht verliezen

Ga je nou binnenkort op vakantie of heb je een bruiloft waar je wat kilo’s voor wilt kwijtraken? Dan zijn er ook andere manieren om snel gewicht te verliezen. Met een streng dieet kan je 10 kilo verliezen in 3 weken, maar houd in gedachten dat dit een oplossing voor de korte termijn is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *