Met deze tips motiveer je het personeel binnen je onderneming!

Iedere werkgever droomt natuurlijk van een team met gemotiveerde medewerkers. Zij zorgen ervoor dat een onderneming topprestaties blijft leveren. Motivatie op het werk verhoog je door prestaties te erkennen, uitdagend werk te bieden en voor opleiding en ontwikkeling te zorgen. Dit is natuurlijk geen makkelijke opgave. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips die jou helpen bij het motiveren van het personeel. Lees snel verder.

Vier prestaties samen

Om te beginnen is het ontzettend belangrijk dat jullie samen succes vieren. Zorg ervoor dat uitstekende prestaties beloond en gevierd worden. Denk bijvoorbeeld aan een maandelijkse beloning moment voor het team. Doe dit bijvoorbeeld met een ontbijtmand of een persoonlijk bedankje en een kaart. Of wat dacht je van een bedrijfsfeest organiseren? Dit doe je natuurlijk niet maandelijks, maar bij het behalen van een mooie mijlpaal mag er echt wel gefeest worden!

Praat met medewerkers

Motiveren en inspireren gaan hand in hand met elkaar, maar het motiveren of inspireren van medewerkers is niet altijd even makkelijk. Een goed gesprek heeft in ieder geval veel invloed op het werkgeluk en de productiviteit op de werkvloer. Een gesprek biedt namelijk de tijd en ruimte om te ontdekken waarom er weinig motivatie is. Tegelijkertijd werk je aan de oplossing door het belang te benadrukken en overtuigingen weg te nemen. Praat dus zoveel mogelijk met alle medewerkers!

Opleiding en ontwikkeling

Wat veel ondernemers denken is dat een hoger salaris het enige is waar medewerkers gemotiveerd door raken. Nou, dat is in ieder geval niet het geval! Wat juist ontzettend motiverend werkt zijn zaken als ontwikkelingsmogelijkheden en kansen om beter te worden in het werk dat zij doen. Opleidingen kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Verder vindt elke medewerker het prettig om erkenning te krijgen voor de prestaties en om gewaardeerd te worden. Zorg daarom dat je genoeg ruimte biedt voor opleidingen en stimuleer de ontwikkeling van iedere medewerker! Maak hierbij geen onderscheid tussen functie en opleidingsniveau. Iedere medewerker is gelijk en verdient het om beter te worden in wat hij of zij doet.

Geef vertrouwen

Wat zorgt er nou echt voor dat mensen bloeien? Juist. Wanneer zij zelfstandig werken. Veel werkgevers vinden dat ze risico lopen als ze te veel taken uit handen geven, maar toch loont deze investering op de lange termijn. Geef vertrouwen, maak afspraken over einddoelen en termijnen. Op deze manier geef je de medewerkers het vertrouwen dat zij nodig hebben en in ruil daarvoor krijg je gemotiveerde medewerkers terug. Win-win situatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *