Als volwassene een beugel in Enschede

Je bent eigenlijk niet heel tevreden over je tanden, maar wilt als volwassene niet aan een beugel. Dan is een onzichtbare beugel misschien iets voor jou. Tegenwoordig hoeft het helemaal niet meer op te vallen dat je een beugel hebt.

Hoe werkt een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel is een uitneembaar, transparant hoesje voor je tanden. Ook wel een aligner genoemd. Deze is voor jou op maat gemaakt. Om de twee weken krijg je een nieuw hoesje met een net iets andere maat. Op die manier worden je tanden stap voor stap recht gezet. Gemiddeld duurt deze behandeling 2 jaar. Hoelang je de beugel precies moet dragen hangt af van je leeftijd en de beginsituatie. Het plaatsen zelf doet geen pijn. Het kan wel zijn dat je tanden de eerste dagen wat gevoelig zijn, je gebit moet namelijk nog wennen aan het duwen van de beugel.

Wat zijn de kosten van een onzichtbare beugel?

De kosten van de behandeling ligt aan hoelang je de beugel moet dragen. Tijdens je eerste afspraak krijg je een indicatie hoeveel het ongeveer zal kosten. Staan je tanden snel recht dan is het goedkoper dan als dit langer duurt. De prijzen zijn landelijk bepaald en in veel gevallen kan de behandeling vergoed worden door je zorgverzekeraar. Dit zit vaak in het aanvullend pakket. Het is daarom ook handig om naar je verzekering te kijken als je naar je eerste afspraak gaat.

Je beugel schoonhouden

Net als je tanden moet je de beugel goed schoonhouden. Vergeet hierbij niet om tussen de beugel te poetsen. Net als dat je bij het normale poetsen je tandvlees niet over moet slaan. Heb je last van een slechte adem of gevoelig tandvlees? Dan is het misschien een idee om een afspraak in te plannen bij een tandarts in Enschede

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *