Vegan for Friends.

www.deltas.nl
Vlak voor de vakantie werd CleanEatingNow benaderd door Alexander Gershberg (auteur van Vegan for Friends) met de vraag of ik een review wilde schrijven over zijn nieuwe vegan kookboek, die ook vertaald is naar het Nederlands en hier is gepubliceerd. 

CleanEatingNow heeft met veel plezier door het boek gesnuffeld. Het eerste wat ogenblikkelijk opvalt, is de aantrekkelijke, kleurrijke en mooi vormgegeven cover. 


Vegan for Friends (9789045215617, € 24,99)

Het kookboek is opgedragen aan zijn moeder en is ontstaan omdat Alexander last had van een huidziekte. Niets leek te werken en dus nam hij wanhopig elk advies aan. Hij raakte de huidziekte kwijt door een vriend die hem wees op macrobiotisch eten. Binnen de kortste keren was hij er helemaal van af. Hij ging zich verdiepen in het macrobiotische dieet en voelde steeds meer dat je echt bent wat je eet. Aangezien hij zo vol is van de filosofie achter macrobiotisch eten zou hij het liefst voor de hele wereld koken. Dit boek is een poging daartoe, het voelt voor hem dat zo dat we samen koken.

Volgens Alexander kook je voor iedereen anders, en op maat. Met dat idee in zijn achterhoofd heeft hij het boek verdeeld in hoofdstukken gewijd aan diverse vriendengroepen van hem. Een mozaïek van mensen waardoor hij omringd is en hem compleet hebben gemaakt. Zo heeft hij een hoofdstuk gemaakt voor zijn Joodse familie uit Rusland, de vrienden uit zijn artiestenleven, maar ook zijn voormalige werkgever en grootmoeder. Een verrassend en uniek gegeven.

De inleiding in zijn boek bevat technische informatie voordat het boek van start gaat, en professionele tips.

Ieder hoofdstuk begint met een persoonlijke uitleg (met lieve en integere foto's) over de groep waar hij voor kookt en aansluitend volgen bijpassende en originele recepten. Met als kloppend hart van het boek het hoofdstuk; Koken met vrienden. Het boek zit bomvol diverse recepten van zoet tot hartig, van snack tot maaltijd. 

Ik vind het een bijzonder boek, omdat het heel persoonlijk is en toch voor iedereen. Het bevat mooie illustraties en prachtige foto's van vrienden en gerechten. 


De vormgeving van het boek is prachtig, helder en kleurrijk. De recepten zijn smakelijk en overzichtelijk opgesteld en de foto's geven aan dat het eindresultaat veelbelovend zal zijn. Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om gerechten uit te proberen, maar dat ga ik zeker doen.

Wil je dit boek kopen? Klik dan HIER!