Uitgeverij Deltas.

www.deltas.nl

Onlangs werd CleanEatingNow benaderd door Nicole, 
Communicatie & PR medewerker bij uitgeverij Deltas. Deltas is een uitgeverij van non-fictie boeken voor volwassenen en jeugd. 

Hun assortiment omvat een brede waaier aan thema’s: van koken, hobby en vrije tijd, tot gezondheid en populaire psychologie, en van praktische natuur- en reisgidsen tot prachtige uitgaven over geschiedenis, cultuur en wetenschap. Ze zijn constant op zoek naar de nieuwste trends, naar relevante onderwerpen en naar auteurs die de beste zijn in hun vak. En een goede inhoud verdient bij hun een kwaliteitsvolle uitgave.


Nicole heeft de website van CleanEatingNow bekeken en werd direct enthousiast! Ze vind het een mooie en vooral ook uitgebreide site, met interessante, leuke onderwerpen. Dat horen we natuurlijk graag.

Het afgelopen najaar verscheen er een nieuw kookboek dat naadloos aansluit op waar CleanEatingNow voor staat en Nicole vroeg zich af of ik een recensie wilde schrijven over dit boek. Uiteraard schrijf ik graag een recensie over kookboeken, zeker als ze over de Lifestyle Clean Eating gaan, mits ik eerlijk mag zijn.
Dit was geen enkel probleem. 

Ik ontving de volgende twee prachtige boeken:

  • Puur & Gezond Koken 
  • Het Complete Paleo Kookboek
Puur & gezond koken (9789044746952, € 19,95)

Een kookboek vol gezonde recepten volgens de Clean Eating principes. Clean Eating is inmiddels ook in Nederland een begrip geworden en staat voor uitgebalanceerde voeding die goed is voor je lichaam. Veel groente, maar ook vis, gevogelte en vlees, en zo min mogelijk bewerkt voedsel met allerlei toevoegingen. In dit prachtige boek staan gemakkelijk te bereiden recepten op basis van biologische grondstoffen. Duidelijk verwoord en geïllustreerd met mooie foto’s. 

CleanEatingNow heeft met veel plezier door het boek gesnuffeld. Het eerste wat ogenblikkelijk opvalt, zijn de prachtige en kleurrijke foto's. En het chique effect door het gebruik van mat papier. Het boek start met een uitleg over Clean Eating en wat het precies behelst. 

Verder wordt er stilgestaan bij Glutenvrij bakken, alternatieven voor witte suiker en melk, superfoods en je vindt er veel recepten voor sappen, smoothies, ontbijt, tussendoortjes, vegetarische gerechten, vis-, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte, bijgerechten en salades, nagerechten en raw-snoep.


De vormgeving van het boek is prachtig, helder en kleurrijk. De recepten zijn smakelijk en overzichtelijk opgesteld en de foto's geven aan dat het eindresultaat veelbelovend zal zijn. Bij de recepten vind je handige en leuke tips. Als je Lifestyle Clean Eating hanteert en houdt van lekker eten, is dit kookboek echt een musthave in je boekenkast. 

 

De lifestyle Paleo is net even anders dan Clean Eating, maar de verschillen zijn minimaal en de basis van natuurlijk en gezond eten is hetzelfde. Het Complete Paleokookboek (9789044743210, €29,95)

Een mooi compleet werk met als ondertitel: Terug naar de pure, onbewerkte voeding van onze voorouders: de sleutel voor een betere gezondheid en meer energie. Precies waar CleanEatingNow ook in gelooft.
 
In dit Paleokookboek vind je alles over de basisprincipes van Paleo, de voordelen voor je gezondheid, een uitgewerkt 30-dagenprogramma om volledig over te schakelen op de paleokeuken en meer dan 100 heerlijke en inspirerende paleorecepten, van ontbijt tot hoofdmaaltijd. Gemakkelijk te bereiden, gezond en vooral erg lekker! 

Het boek heeft een heldere en duidelijke inhoudsopgave en is gevuld met prachtige foto's, praktische tips en handige lijsten. Daarnaast een enorme hoeveelheid overheerlijke recepten. Een heel compleet boek voor als je jezelf de Lifestyle Paleo eigen wilt maken.