Uitgeverij Atlas Contact.

www.atlascontact.nl


Super eten voor Superkinderen...

Onlangs werd CleanEatingNow benaderd door Marcella van Uitgeverij Atlas Contact met de vraag of ik een recensie wilde schrijven voor het boek: "SUPER ETEN voor SUPERKINDEREN" (ISBN: 9789045033716), geschreven door: wetenschapper Tim Noakes en Chef-kok Jonno Proudfoot, die eerder de internationale bestseller De "Real Meal Revolution" schreven.. Uitgeverij Atlas Contact
 heeft een rijke en veelzijdige historie die teruggaat tot 1887. Doordat het boek tegenwoordig veel concurrentie heeft van andere media, vinden zij het uitgeven van boeken interessanter en belangrijker dan ooit. Boeken kunnen, als geen ander medium, bewaren wat relevant is uit het verleden en geven de toon aan bij de verspreiding van nieuwe ideeën met diepgang. 
Hun boeken verrijken de geest, verscherpen de discussie, geven duiding aan de tijd of maken het leven gewoon mooier. Ze gaan ergens over. 

Zowel de schrijvers als de uitgeverij houden van mooie taal en een goede verhaal. Atlas Contact is Nieuwsgierig, kritisch en leergierig. Ze houden van boeken maken en verkopen. Dat gevoel is sturend voor hun vakmanschap. Want: Lezen is een unieke ervaring, Lezen is het mooiste dat je kunt doen en Lezen maakt je wereld groter. 

Super Eten.
Onlangs kreeg ik het boek: "Super Eten voor Super kinderen", toegestuurd. Als ervaringsdeskundige, foodie en moeder kan ik niet anders dan een groot voorstander van dit boek zijn. Ruim drie jaar geleden begon ik met eten volgens een gezonde Lifestyle. Gezond eten was in die tijd moeilijk te verkrijgen en erg prijzig. Tegenwoordig ligt gezond eten voor volwassenen voor het oprapen in iedere supermarkt en voor een schappelijke prijs. En zijn er veel kookboeken die een gezonde lifestyle ondersteunen. De tijden zijn erg veranderd. Maar er zijn nog altijd weinig boeken die zich specifiek richten op voeding voor kinderen. Wat vreemd is, want voor gezond eten geldt: jong geleerd, oud gedaan! De goede gewoonten die wij onszelf op latere leeftijd moeten aanleren, kunnen voor onze kinderen vanzelfsprekend worden.

Super Kinderen.
Wat is er nu leuker dan samen met het hele gezin plezier te beleven aan lekker en gezond eten?Dat is het doel van dit boek. Maar dat is ook het doel van CleanEatingNow. Gezond eten kan echt een feestje zijn. 

Het vrolijke boek vertelt precies wat kinderen op een bepaalde leeftijd nodig hebben, van zwangerschap tot puberteit. Het is een positieve gids vol praktische tips, wetenschappelijk uitleg en bevat meer dan 150 recepten (met gerechten met minder suiker en minder koolhydraten). Het is een hart onder de riem van ouders die het goed willen doen, maar niet altijd precies weten hoe. Maar de gerechten zijn ook een feestje voor de kinderen. 

Het boek ziet er qua vormgeving niet alleen super gaaf en hip uit, maar de gerechten zijn een lust voor het oog en eenvoudig te bereiden. Toen dit boek op de eettafel verscheen, om zich te laten fotograferen, kwamen mijn drie mannetjes direct een kijkje nemen. Het speelse uiterlijk, de vrolijke vormgeving en heerlijke gerechten trokken hen direct aan. Er werd naar hartenlust door het boek gebladerd: "Mam, gaan we dat morgenavond eten? Mam, zullen we dit eens proberen? Mam, mag ik dan helpen?". Mooi om te zien hoe het boek echt een beroep doet op de beleving van kinderen in alle leeftijdsegmenten. 

Afgelopen weekend kozen ze voor de wentelteefjes met gebakken banaan en yoghurt. En ondanks het gegeven dat we in dit huishouden al heel gezond eten, maakt dit boek het voor kinderen tot een nog groter feest. 

Het boek is een echte aanrader! Laat je kinderen zelf lekker bladeren en uitkiezen. Succes gegarandeerd. 


Wil jij dit boek zo snel mogelijk in huis hebben? Bestel het dan hier.
Je hoeft alleen maar op onderstaande foto te klikken...