V-Lifestyle...


Waar staat V-Lifestyle voor?

 

De V-Lifestyle is gebaseerd op de Lifestyle Clean Eating, maar op basis van eigen ervaring met veel succes verder ontwikkeld. Sleutelwoorden van V- Lifestyle zijn:

 

Vernieuwend -  Veelbelovend - Voeding - Variatie - Vieren - Vooruitstrevend - Vrijheid - Vindingrijk - Vandaag - Verrassend - Volhouden - Vreten - Vertrouwen  - Voordelen - Vervangen - Verbranden - Verkennen - Verrijken -Vertrouwen -  Vastberadenheid - Voltooien - Vreugde - Vitaminen - Volmaakt - Verdieping - Vooruitdenken - Voortreffelijk - Voorbereiden - Verzadiging -Verbazingwekkend - Voldoening - Voortzetten - Versnaperingen - Vereenvoudigen - Veranderen - Voorraad - Visie-

De V staat natuurlijk voor: Victorie... 

 

 

 


De V-Lifestyle is meer dan een dieet. Een dieet is van tijdelijke aard, diëten komen en ze gaan. Evenals je gewicht en energielevel. Bij een lifestyle niet, het is alleen wel van belang dat je het kunt volhouden. Niet alleen de komende weken, maar eigenlijk voor altijd. En dat idee moet niet beklemmend voor je zijn. Daar moet je een goed gevoel bij hebben. En dat kan alleen maar als je er een feestje van maakt. 

Bij deze Lifestyle zijn de voordelen zo groot, dat je nooit meer anders wilt. Het is geen moeten, maar willen.

De V-Lifestyle gaat over een levenswijze waardoor je je fitter, en energieker voelt. Je huid gaat stralen, je haar gaat glanzen, je raakt kilo's kwijt, je hebt minder kwaaltjes, en je hebt geen honger. Gewoon door gezond en onbewerkt voedsel te eten, maar ook door een positieve instelling aan te nemen. Van het leven een feestje te maken. Ieder moment te vieren en te denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

V-Lifestyle gaat over het optimaliseren van je gezondheid, het maximaliseren van je energie. Het is een leefstijl, die je makkelijk en flexibel kunt inpassen in je huidige routine. Deze Lifestyle is voor iedereen. Of je nu juist een drukke baan hebt of niet, voor man en vrouw, voor jong en oud, voor pappa's en mamma's met een groot of klein gezin, voor diegenen die niet over grote financiële middelen beschikken, maar ook voor slanke mensen die geen kilo's kwijt willen maar gezonder willen leven en meer energie willen.


Hier zijn de zeven kernbeginselen :

 1.

Kies  natuurlijke voedingsmiddelen
Probeer bewerkt voedsel te vermijden of te minimaliseren. Bewerkte voedingsmiddelen zijn producten die verpakt zijn in een zak, blik, doos, of een pakket, en hoewel er altijd uitzonderingen zijn (zoals een zak verse groene bonen), zorg dat de meerderheid van je voedsel vers is.

Bewerkt voedsel bevat onnodige (kunstmatige) suikers, verzadigde vetten en geur, kleur en smaakstoffen bevatten. En verstoren hoogstwaarschijnlijk de werking van je stofwisseling en stimuleren de vetopslag.
 

2.
Kies voor zoveel mogelijk verse voedingsmiddelen
.

Kies voor zoveel mogelijk ongeraffineerde voedingsmiddelen, dit zijn producten waarbij tijdens het zuiveringsproces in de fabriek niet alle mineralen en vitaminen zijn verdwijnen. Bij geraffineerde voedingsmiddelen blijven alleen de snelle koolhydraten over. Alle nuttige voedingsmiddelen zijn verdwenen. Bonen en peulvruchten zijn bijvoorbeeld erg belangrijk. Schone suikers (dus geen witte suiker) zijn honing, agavesiroop en kokosbloesemsuiker.

  

3.
Voeg aan elke maaltijd eiwitten, trage koolhydraten en vetten toe.

De meesten van ons doen het goed met trage koolhydraten en vet, maar vaak ontbreekt het aan eiwitten, vooral aan het begin van de dag bij het ontbijt en de lunch. Eiwit helpt uw eetlust te beteugelen, en het is belangrijk voor de spieropbouw. Als je het gedurende dag eet, geeft het langer een voller gevoel.

  

4.
Pas op met vet, zout en suiker

Dit is makkelijker dan je denkt, met name omdat je met deze lifestyle bewerkt voedsel uitsluit. Bewerkt voedsel is namelijk verantwoordelijk voor onze overtollige calorieën en hoge vet niveaus, suiker en zout zijn. Schoon voedsel bevat meestal van nature weinig van deze ingrediënten.

  

5.
Eet vijf tot zes kleine maaltijden gedurende de dag

Dit bestaat meestal uit drie belangrijkste maaltijden en twee of drie flinke snacks. Eten op deze manier voorkomt dat je maaltijden overslaat en je overeet. Het houdt ook je bloedsuikerspiegel stabiel daardoor blijft je energie op peil.

  

6.
Drink geen calorieën

Calorierijke dranken zoals speciale koffies (met melk) en frisdranken. Drink zoveel mogelijk water, of ongezoete thee. Andere mogelijkheden: 100 procent vruchtendrank en eventueel amandel-, havermout,- en sojamelk.

  

7.
Blijf in beweging

Regelmatig bewegen is van belang om meerdere redenen. Niet alleen daalt het vetpercentage, het versterkt de opbouw van de spieren, en het helpt je om meer energie te verbranden ten tijde van rust. Bovendien houdt het je hart, longen en botten gezond en sterk.

  

  

Last but not Least:

- Beleef plezier aan de V-Lifestyle
- Eet veel groenten en fruit
- Noten, zaden en pitten zijn erg gezond (ongezouten)
- Bereid je maaltijden zelf
- Koop bewust je maaltijden
- Geniet van het eten!!!