Specials.
Bijzondere gerechten vind je bij CleanEatingNow.
Babyshower Pie | Verjaardagstaart |
|
|
|
|
- 2x 175 gram havermout
- 2x 3 bananen
- 2x 4 eieren
- 2x 100 gram pure chocolade
- 2x 2 theelepels bakpoeder
- 2x Scheut agavesiroop
- 2x 2 lepels kokosrasp
- 2x 2 eetlepels pure cacao
Topping:
- 200 ml Griekse Yoghurt
- 2 doosjes Frambozen
- 3 lepels biologische honing
- doosje hartjes (Albert Heijn)
- Flamingo op prikker (Xenos)
En dan:
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade in een kom
- Zet de blender er op totdat je een mooie egale mix krijgt
- Snijd de chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan de mix
- Vet een bakblik in met wat olie
- Giet de mix in het bakblik
- Zet het bakblik in de oven voor 25 minuten
- Herhaal dit nog een keer voor taart 2
- Maak taart 2 in een kleinere springvorm
- Laat de taarten even afkoelen.
- Plaats taart 2 bovenop taart 1
- Maak een topping van Griekse Yoghurt met frambozen en met agavesiroop of honing.
- Mix deze ingrediënten met een staafmixer
- Giet het mengsel over de taarten heen
- Versier met hartjes (niet clean) en de flamingoprikkers
- Trakteer je zwangere vriendin, zus of nichtje op haar babyshower met deze prachtige gezonde taart
| - 3 eieren
- 80 gram gesmolten kokosolie
- 175 gram Griekse Yoghurt (0% vet)
- 3 theelepels Agave siroop
- 100 gram speltbloem
- 100 gram speltmeel
- 5 eetlepels Biologische honing
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- snufje kaneel
- doosje bevroren frambrozen
Topping: - 75 gram pure chocolade
- 4 lepels Griekse Yoghurt (0% vet)
- 5 frambozen voor door de yoghurt
- 1 theelepel agave siroop
- kokossnippers
- munt
- 3 losse frambozen voor garnering
En dan: - Verwarm de oven voor op 160 graden
- Voeg alle ingrediënten voor de taart in een kom
- Mix met een staafmixer tot een mooi glad geheel
- Vet een bakvorm in met olie. Kies voor een aparte bakvorm om het extra feestelijk te maken
- Giet het mengsel in de ingevette bakvorm
- Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven voor 60 minuten
- Bereid ondertussen de topping voor (na circa 50 minuten)
- Smelt de chocolade in een pannetje
- Mix de yoghurt met de frambozen en agave siroop
- Haal de taart uit de oven
- Laat 10 minuten afkoelen
- Keer de taart om op een mooie schaal
- Versier met de gesmolten chocolade en met de yoghurtframbozenmix
- Garneer met munt, losse frambozen en kokossnippers
- Serveer de taart op een feestelijke gelegenheid
|
|