Blog it Away...!

Nationale Gezondheidsbeurs 2017
- Jaarbeurs Utrecht

 

Op de Gezondheidsbeurs vind je inspiratie voor een gezonde leefstijl. Er staan super veel stands met de meest healthy, natuurlijke en mooie producten. Van make-up, massagekussens, tot knettervers feelgood food. Je kunt er lezingen bezoeken, vreselijk lekker eten en drinken, maar ook personalities, influencers, coaches en auteurs ontmoeten en actieve workshops meemaken.

Echt een feestje voor iedereen die geinteresseerd is in een gezonde leefstijl voor lichaam en geest. 

Van 1 tot en met 4 februari jl. mocht ik namens CleanEatingNow op de Nationale Gezondheidsbeurs in het Bloggerstheater mijn Lifestyle en geheim delen met de bezoekers. Een superleuke ervaring natuurlijk.

Iedere ochtend was ik om 10.30 uur aanwezig en werd ik door de organisatoren zeer warm ontvangen en begeleid. Zo een eerste ochtend is natuurlijk best wel spannend. Doet mijn USB stick het wel? Vindt het publiek mijn verhaal interessant, komt er wel voldoende publiek. Ook de organisatoren vonden deze dag nog wat spannend. Ze waren hier zo lang mee bezig geweest en nu moest het allemaal gaan gebeuren. Wat een enorme organisatie en wat mooi om te zien dat er zoveel vrijwilligers bij betrokken zijn.

De eerste presentatie ging gelukkig goed en ik had daarmee voldoende vertrouwen voor de dagen erna. En erg bijzonder dat er iedere dag collega's, vrienden, oud-collega's en lieve volgers in de zaal zaten, die heel erg enthousiast waren. 

Na de presentatie stond direct de volgende spreker klaar. Dus moest er meteen geschakeld worden. De presentatie op de grote schermen werden gewisseld, de microfoon werd doorgegeven en de sprekers schudden elkaar de hand. Alle theaters hadden een mooie volle programmering met veel bijzondere sprekers.

De tweede dag zat mijn man onaangekondigd in de zaal. Helemaal erg spannend omdat hij regisseur is en erg kritisch kan zijn. Grappig hoe zo een presentatie spannender kan worden als er juist bekenden in de zaal zitten. Maar ook hij was complimenteus en had slechts een paar kleine tips, die ik ter harte heb genomen.

Na afloop van de presentatie wandelde ik iedere dag even over de beurs. En iedere dag ontdekte ik weer nieuwe mooie artikelen of diensten. Ook op de beurs kwamen mensen naar mij toe om me te bedanken voor mijn verhaal. 

Zelf liet ik mij nog even hypnotiseren bij de hypnotiseur, liet ik mijn voeten masseren, genoot ik van een speltpannenkoek, een tomatensoep met cashewnoten en kikkererwten, kocht ik een gezond dessert bij chocbites, sprak ik met diverse merken van gezonde voedingsmerken, proefde ik er heerlijke groentechips van Mijn Gedroogd Fruit, testte ik een trampoline, woonde ik andere presentaties bij o.a. van Blij Suikervrij en Gezonde Dutchies bezocht ik het KookTheater en ontmoette ik een hoop mooie mensen.

Er is in ieder geval genoeg te beleven op GezondheidsBeurs, en gezien het aantal bezoekers kunnen we wel stellen dat er zeer veel behoefte is aan gezondere producten. De komende jaren wordt deze beurs alleen maar groter en groter vermoed ik.

De laatste dag zaten mijn kinderen ook in de zaal, die moesten en zouden mamma even komen bekijken. Ze vonden het natuurlijk wel een beetje lastig om 25 minuten stil te zitten, maar na afloop vlogen ze mij in de armen. Ze waren best een beetje trots.

Tijdens mijn presentatie vertelde ik over de V-Lifestyle. Wat is de V-Lifestyle precies? Hoe begin je en hoe houd je vol? En wat is mijn geheim. Dit verhaal kun je o.a. binnenkort ook in mijn belevingsboekboek terugvinden. Ik zeg Belevingsboek, omdat het echt een interactief boek is. Naast mijn verhaal vind je er ook recepten, tips, en kun je je eigen ervaringen delen. 

Mocht je met deze Lifestyle van start willen gaan en kilo's en kwalen willen kwijt raken, dan kan ik het boek echt aanraden.

Binnenkort meer informatie over hoe je het boek kunt bestellen op deze website. 

En wat mij betreft is de Gezondheidsbeurs voor herhaling vatbaar. Dit smaakt naar meer.

Ben jij er volgend jaar ook bij?

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor alle lieve reacties, voor jullie komst en betrokkenheid. Jullie zijn fantastisch.

Liefs,

Dieuwke


Meer informatie Gezondheidsbeurs!

                  

Top 9 - Dit kun je beter kunt mijden als je kilo's wilt kwijt raken...

Persoonlijk denk ik niet graag in termen van wat niet kan en niet mag. Ik kijk liever naar mogelijkheden dan naar onmogelijkheden. Zie het glas liever half vol dan half leeg. Dat geeft het leven een positievere lading. 

Maar soms wil je de onmogelijkheden kennen om te weten wat de mogelijkheden zijn. Zeker als je bijvoorbeeld net met een nieuwe lifestyle begint. Dan wil je graag weten tussen welke grenzen je kunt opereren. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag: wat mag ik wel en wat mag ik niet eten... ? 
Die vraag begrijp ik heel goed.

Natuurlijk is iedereen vrij om te eten wat hij of zij wil, maar als je wellicht wat kilo's wilt kwijt raken, je fitter en energieker wilt voelen dan kun je de volgende dingen beter mijden of matigen:

1. VERMIJD HET ETEN VAN SNELLE KOOLHYDRATEN: 
Snelle koolhydraten bevatten veel suikers en je lijf zet dit om in vet. Je kunt de volgende koolhydraten dus beter mijden: brood, pasta, rijst, couscous, chips, aardappelen.
Hoe kun je Snelle koolhydraten vervangen
Deze kun je eenvoudig vervangen voor trage koolhydraten zoals: speltbrood, speltpasta, bonenpasta of linzenpasta, zoete aardappelen, groentechips en speltcouscous. Trage koolhydraten zorgen er voor dat je langer 'vol' zit, een voldaan gevoel hebt en dat je niet direct na het eten moe wordt.

2. MATIG HET ETEN VAN FRUIT:
Fruit en fruitsappen bevatten veel (toegevoegde) suikers. Natuurlijk bevat fruit veel vitaminen. Daarom eet ik wel fruit maar met mate en met name in de ochtend. 
-Hoe kun je fruit vervangen?
Probeer fruit zoveel mogelijk voor groenten te vervangen, zoals: broccoli, bleekselderij, avocado, wortelen, paprika, witlof. Groent bevat veel meer vitamines.

3. VERMIJD BOTER:
Boter bevat veel ongezonde vetten. Probeer zoveel mogelijk goede vetten tot je te nemen, zoals ongezouten noten, avocado, vis of olijfolie. Ik gebruik zelf geen boter, maar olie om in te bakken en ik neem geen boter op mijn brood. 
Hoe kun je boter vervangen?
Gebruik in plaats van boter, olie om in te koken. Er zijn heel veel heerlijke oliën zoals: sesamolie, truffelolie, notenolie, kokosolie en olijfolie. Mocht je boter op je brood willen vervangen, neem dan bijvoorbeeld humus of Griekse Yoghurt (0% vet).

4. VERMIJD WITTE SUIKERS
De kwaliteit van de suikerbiet worden tijdens het proces flink aangetast. Veel belangrijke bestanddelen verdwijnen hierdoor.  Wat overblijft zijn met name koolhydraten. Bovendien werkt suiker verslavend. Tegenwoordig zitten in heel veel producten de verkeerde suikers. Ik neem geen witte suikers, basterd suiker, aspertaam,  en de goede suikers neem ik met mate. 
- Hoe kun je de witte suikers vervangen?
Vervang witte suikers voor biologische ahorn siroop, kokosbloesemsuiker of biologische honing. Op die manier kun je heerlijke gezonde zoete baksel maken. Ook kun je gebruik maken van dadels, banaan om gerechten zoeter te maken.

5. VERMIJD ZUIVELPRODUCTEN:
Ook melk bevat suikers en verkeerde vetten. Bovendien bevat het veel caseïne, hetgeen kan leiden tot allergische reacties. Ik neem geen melk, maar gebruik wel goede vervangers. Let ook op met het drinken van cappuccino of espresso.
- Hoe kun je melk vervangen?
In plaats van melk kun je sojamelk, amandelmelk (ongezoet) of havermoutmelk nemen. Doe het met mate maar je kunt het prima gebruiken voor het maken van pannenkoekenbeslag, smoothies, chiapudding of taarten. Probeer espresso en cappuccino te mijden en neem gewone onbewerkte koffie. Drink zoveel mogelijk water en/of groene thee. Pimp je water met munt, limoen, citroen, frambozen of aardbeien.

6. VERMIJD BEWERKTE PRODUCTEN:
In bewerkt vlees zitten vaak de verkeerde koolhydraten, vetten en te veel zout. Ook zitten er veel slechte toevoegingen in. Ik eet geen bewerkt vlees: schnitzels, worsten, ham of bacon (met mate). Ik eet geen vis met paneermeel, vanwege de snelle koolhydraten. Lees de etiketten goed, zodat je weet wat je eet.
- Hoe kun je bewerkte producten vervangen?
Vervang bewerkte vlees of vis voor mooi eerlijk stukken vlees of vis. Geniet van een mooie biefstuk, een karbonade, kip, zalm, forel etc.

7. VERMIJD ZOVEEL MOGELIJK ZOUT:
Met zout kun je je maaltijd goed op smaak brengen. Het kan net het verschil maken. Toch is te veel zout niet gezond. Je lijf houdt bij overmatig zoutgebruik veel vocht vast. Het is niet goed voor je nieren of als je een hoge bloeddruk hebt.
- Hoe kun je zout vervangen?
Gebruik in plaats van gewoon zout, zeezout.

8. VERMIJD HET OVERSLAAN VAN MAALTIJDEN:
Het is goed om regelmatig te eten. Dit zorgt er voor dat je spijsvertering goed op gang blijft. Dat betekent niet dat je de hele dag door kunt blijven eten. Dan maakt je lijf weer onnodig overuren. Probeer je aan 5 of maximaal 6 maaltijden te houden (ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, diner)

9. VERMIJD ONVOORBEREID OP PAD GAAN:
Het is verstandig om altijd een appel, banaan, speltbroodje of wat groente mee te nemen. Zo kom je minder snel in de verleiding om ongezond eten te kopen of te nuttigen. Bedenk voordat je de deur uitstapt waar je heen gaat en wat je nodig hebt. Het is een kleine moeite.

Het lijkt nu alsof je heel veel niet mag, maar er mag juist heel veel wel. En je zult het eerlijke eten steeds meer gaan waarderen. Want door gezond te eten, raak je kilo's kwijt, en krijg je zoveel extra energie. En door die tomeloze energie, wil je niet anders meer eten.


Mindset:

 • Beloon jezelf voor behaalde resultaten
 • Stel haalbare doelen en staar je daar niet blind op
 • Spreek met jezelf 3 dingen af waarmee je mag cheaten
 • Neem elke week een foto van jezelf, zodat je het resultaat met eigen ogen kunt zien
 • Richt je op wat je wel mag eten
 • Vergelijk jezelf niet met anderen
 • Geniet van eten, het proces en de gezonde lifestyle 12 Tips om snel kilo's kwijt te raken voor je vakantie 

... Afvallen. Dat willen we allemaal wel. 
En het liefst zo snel mogelijk, niet?

Ik gebruik deze pagina om een mooi afwisselend beeld te geven van de mogelijkheden met de lifestyle cleaneating.


Ter inspiratie
Dit betekent niet dat jij elke dag zo hoeft te eten. Als jij je goed voelt bij een havermoutontbijtje elke dag, blijf dat dan lekker eten. Maak het niet ingewikkelder dan nodig is. Ik reik alleen diverse gerechten aan, zodat er voor iedereen iets lekkers bij zit en jij kunt beslissen wat bij jou past.

Sommige mensen willen echt even meters maken, die laatste kilo's voor de vakantie kwijt, zodat je vol trots in je bikini op het strand kan paraderen.

Toch snel afvallen?
Wil jij ook echt even een flink speurt maken? Dan is het goed om de onderstaande tips te volgen (let wel: dit betekent niet dat je zwaarder wordt als je bepaalde producten die ik hieronder afraad wel eet of dat het niet gezond is, maar alleen dat je in korte tijd wat sneller afvalt):

Top 12:

 1. Probeer zuivel te vermijden (dus eet bijvoorbeeld in de ochtend een bakje yoghurt met fruit, maar laat het de rest van de dag staan. Dus niet in je koffie, niet in taart etc. Beter nog laat je het in de ochtend ook staan en neem je wat havermout met water). 
 2. Drink extra water. Neem een flesje water mee zodat je de hele dag door kunt drinken en vul het flesje steeds aan. 
 3. Neem groenten in plaats van fruit. In de ochtend kun je best wat fruit nemen, maar laat het de rest van de dag staan. Neem geen sapjes en vervang fruit voor paprika, wortels, broccoli, een ei, handje noten etc. Fruit bevat veel suikers. 
 4. Natuurlijke suikers mag je eten met Clean Eating, maar als je echt even meters wilt maken, laat het dan even achterwege. Dus ook geen biologische honing, agave siroop etc.
 5. Vervang pasta, rijst, aardappelen voor quinoa en zoete aardappelen. Je mag met Clean Eating best speltpasta of bulgur eten maar daar zitten iets meer koolhydraten in. 
 6. Houd je aan 5x eten per dag: ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, avond eten. Ga niet nog meer gezonde tussendoortjes nuttigen. Door 5x te eten blijft je spijsvertering goed op gang. Door meer te eten gun je je maag geen rust. 
 7. Neem voor de lunch een mooie salade of een omelet. Laat speltbrood even staan.
 8. Drink geen alchohol of minimaliseer het.
 9. Neem bij het ontbijt lijnzaad en kaneel door je havermout voor de vetverbranding.
 10. Bouw even geen quilty pleasures in (hetgeen ik juist adviseer als je de lifestyle langer wilt volhouden).
 11. Neem de volgende vetverbranders tot je, zoals: havermout, amandelen, spinazie, grapefruit, ei, appels, bessen, water, koffie zonder melk, groene thee. 
 12. Beweeg extra dan je normaal gesproken doet.


Geen obsessie

Nogmaals het is belangrijker dat je geniet van eten, gelukkig bent en goed in je vel zit. Toen ik begon met deze lifestyle was ik zeer streng in de leer. Hierdoor viel ik het eerste jaar 40 kilo af. En het tweede jaar nog eens 10 kilo. Dat was echt hard nodig. Het laatste half jaar raakte ik nog eens 4 kilo kwijt, terwijl ik minder streng ben dan voorheen. 

Ik eet nog altijd volgens de lifestyle en altijd gezond. Je komt dus niet aan als je producten neemt die ik wellicht in bovenstaand lijstje afraad. Je valt alleen sneller af als je de tips wel volgt. 

Als je moeite hebt om een lifestyle vol te houden, raad ik af deze tips te volgen. Je valt sowieso af met Clean Eating. Maar je kunt dan beter wat langzamer kilo's kwijtraken, gezond leven en genieten van eten dan dat de hele lifestyle een frustratie wordt en je afhaakt.

DE Lifestyle
Ik kan en wil deze lifestyle de rest van mijn leven volhouden.
Ik voel me fitter, energieker en ervaar allerhande voordelen:

 • glanzend haar
 • stralende huid
 • minder last van kwaaltjes
 • sterkere nagels
 • geen last van darmkrampen
 • geen brandend maagzuur meer 


Ik houd het met gemak vol omdat ik weer geniet van eten, heerlijke gezonde zoete baksels kan maken en het minder rigide toepas... En nog steeds val ik heel langzaam af... En nog belangrijker: er komen geen kilo's bij.

Mocht je vragen hebben over de lifestyle, stuur mij dan een PB met wat jij allemaal eet op een dag. Ik kan dan gericht en persoonlijk advies geven.

           

 

Fitgirl of Fitmom?

Vandaag las ik op Instagram een charmante en lieve blog over het leven van een fitgirl. De definitie luidde als volgt:

Een fitte meid die weet hoe de balans van haar lichaam werkt, en zo'n grote passie heeft voor gezond eten en sporten dat ze hiermee anderen (onbewust) inspireert en motiveert.

Direct sloegen mijn hersenen op hol. Hmm, val ik onder die categorie? Wil ik onder die categorie vallen? Kan ik mij vinden in deze definitie? Ben ik een fitgirl of een fitmom?

Girlish
Om te beginnen het woord 'GIRL'. Ondanks mij veertig jarige leeftijd, voel ik mij soms nog steeds een meisje. Ik heb dan wel drie kinderen en ben dus moeder, maar ik voel me ook nog steeds ik. En ik vind het heerlijk om soms even klein te mogen zijn, of mij weer eens kinds te gedragen, even gek te doen, uit de band springen. Maar maakt mij dat ook echt nog een girl? Of ben ik gewoon een veertiger die zich nog wel eens meisje wil voelen? 

In principe ben ik heel blij met mijn leeftijd. Ik heb er geen moeite mee om gewoon hardop te zeggen dat ik veertig jaar oud ben. 'Age is just a number.' En wat zegt een nummer nu precies? Ik kan beter relativeren, kan problemen opzij leggen voor een later moment, ik trek mij veel minder aan wat anderen van mij vinden dan toen ik jonger was en ik ben veel zekerder van mijzelf geworden. Dit is wie ik ben en daar moet iedereen het maar mee doen.

Ik wil niet per se jonger zijn om mijn leeftijd te maskeren of omdat ik bang ben om ouder te worden. Ik betrap mij er soms gewoonweg op dat mijn karakter in de basis niet anders is, dan toen ik 8 jaar oud was. En juist dat inzicht is gekomen, sinds ik zelf kinderen heb. Ik voel mij soms gewoon echt nog een meisje. En als ik dan naar mijn kinderen kijk, dan denk ik wel eens: 'Huh, ik ben gewoon hun moeder'.

Maar goed, ik weet dus niet zeker of ik in de ogen van anderen een girl ben. Dat maakt mij ook eigenlijk niet zoveel uit. Ik schaar mezelf soms gewoon nog een beetje onder een girl en soms niet. 

Passie voor eten
Maar dan het tweede gedeelte van de definitie. Een grote passie hebben voor gezond eten en sporten. Drie jaar geleden trof ik een foto van mijzelf aan waar ik zo van geschrokken ben dat ik niet anders kon dan actie te ondernemen. En dat heb ik gedaan. Niet vanuit passie, toen, maar vanuit noodzaak. De behoefte om eens en voor altijd af te rekenen met een flinke hoeveelheid overgewicht. Het kon niet meer door de beugel. Niet voor mijzelf, niet voor mijn kinderen, niet voor mijn gezondheid en niet voor mijn man. Later, is 'gezond eten' wel een soort passie van mij geworden. Ik kon altijd al enorm genieten van eten, maar ik hoefde er maar naar te kijken, of het gerecht zat al op mijn heupen geplakt. Dat nam het plezier enorm weg. Nu ik weer durf te genieten van eten, omdat ik weet hoe mijn lijf reageert op gezonde voeding, krijg ik het plezier, de liefde voor eten weer terug. Of het passie is weet ik niet. Ik geniet van een mooie maaltijd, van goed eten, van de creatie, en het bakken zelf. Het geeft me rust.

Passie voor sport
Het volgende obstakel: sporten. Ik houd van bewegen en van een fit en gezond lijf. Ik train bijna elke dag mijn buikspieren, mijn armen en mijn benen. Gewoon thuis als een hobbyist. Ik ben geen sport pro. Dat zal ik ook nooit worden. Ik vind het heerlijk om te wandelen over de hei, om zo af en toe eens hard te lopen door het bos, om mijn buikspieren te zien veranderen door de oefeningen en een stuk te fietsen door het dorp. Gewoon omdat ik er zin in heb. Maar ik heb niet de behoefte om dagenlang in de sportschool door te brengen. Ik vind het ook belangrijk om tijd door te brengen met vrienden, familie, mijn gezin en man. Ik ben af en toe al avonden weg voor mijn werk, mijn man werkt als freelance acteur en regisseur en is ook avonden van huis. Dus is een sportschool niet altijd binnen handbereik. Dat betekent niet dat ik geen respect heb voor de mensen die dat wel doen. Iedereen moet vooral doen waar hij/zij zich fijn bij voelt. Maar ben ik fit genoeg om een fitgirl te zijn? Of ben ik prima bezig alleen niet op de gebruikelijk manier die bij het fitgirl bestaan hoort?

Speklaag
Ergens in diezelfde blog stond ook dat een fitgirl best een laagje vet over haar buikspieren mag hebben, maar liever geen hele vetrol. Het stuk was leuk geschreven en ik kon de poging tot het schrijven van een definitie enorm waarderen. Ik kon er zelfs goed inkomen. Maar daarbij werd het label fitgirl voor mij wel direct om zeep geholpen. Zoals ik al zei: ik ben mamma. En na drie zwangerschappen en bevallingen is mijn buik niet meer wat het geweest is. Terwijl ik vorig jaar nog een buikwandcorrectie overwoog, heb ik inmiddels al meer dan de helft weggewerkt door mijn dagelijkse buikspieroefeningen. Overigens heb ik geen enkel oordeel over mensen die wel kiezen voor zo een ingreep of voor een maagverkleining of maagband. Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Ik kreeg de ingreep niet door mijn verzekering vergoed, omdat mijn buik niet 2/3 van bovenbenen bedekte. Vandaar dat ik de frequentie van mijn buikspieroefeningen maar wat opgekrikt hebt. Maar goed, er zit nog steeds een vetrol over mijn buikspieren. Het label fitgirl past wellicht niet bij mij.

Al schrijvende realiseer ik mij dat wellicht niet onder een label val en eigenlijk ben ik daar heel trots op. Ik ben gewoon Dieuwke en heb een weg gevonden die goed bij mij past. Ik zit lekker in mijn vel en geniet van het leven. De wereld wordt verdeeld door alle labels die we op onszelf en op anderen willen plakken. Daardoor ontstaan er kampen, wij tegen hun. Terwijl het zo onbelangrijk is. Het is juist prachtig dat er fitgirls, fitmoms, Dieuwke's bestaan en dat jij bestaat en dat we allemaal samen leven op deze prachtige wereld en allemaal onze eigen weg in slaan. De weg waarbij eenieder zich goed voelt. Dat geeft de wereld en het leven kleur. Leef je leven zoals jij denkt dat het voor jou goed is, wat bij jou past, zonder anderen te veroordelen, maar juist door van anderen te genieten. Ik geniet van het observeren van fitmoms, fitgirls, fitkids, maar ook van mensen die juist (net als ik) nog steeds een mooie mamma vetrol op hun buik hebben. Het maakt ons eigen, het maakt ons uniek en het maakt de wereld bijzonder.

Door het delen van mijn recepten, mijn inzichten en tips wil ik anderen motiveren. Niet om per se precies hetzelfde te doen, maar doordat je er wellicht dingen uit kunt pikken waar jij iets aan hebt. Wat bij jou leven past. Wellicht kies je iets uit het aanbod dat jou motiveert, inspireert om te zijn wie jij bent. En als je een keer kiest voor een dikke hamburger of een heerlijke taart, geniet er dan van. En kies wat het beste is voor jou op dat moment. Er is geen goed of slecht in deze. Geniet van het leven, je vrienden, je familie, je partner en je gezin.

Geen label, Gewoon Dieuwke.
Ik neem er een klein glaasje wijn op! Proost...Weekend!

Ondanks mijn fantastische baan bij de Publieke Omroep waar ik het ongelofelijk naar mijn zin heb,  vind ik het altijd fijn als het weekend begint.

Weekend staat voor mij voor: tijd doorbrengen met de kinderen, borrelen met vrienden, lekkere gezonde taarten bakken en genieten van mijn lief.

Weekend begint voor mij op de vrijdag. In de ochtend breng ik eerst de twee oudste mannetjes naar school en dan begint het bakken. Iets waar ik mij altijd erg op verheug. Het kleinste mannetje van twee komt mamma graag helpen.

Eén van de eerste dingen die ik ieder weekend maak is mijn eigen variant op de bananencake. Het is zo handig om dit altijd in de koelkast te hebben.

Het fijne aan bananencake is dat je altijd een stuk mee kan nemen en als tussendoortje naar het werk of voor onderweg, maar ook als toetje is deze cake een heerlijke traktatie. Toch heb ik er iets extra's aan willen toevoegen. Met een aantal schepjes biologische cacao en wat stukjes goede pure chocolade creëerde ik de:

Chocolade Bananencake

·         3 bananen

·         50 gram dadels zonder pit

·         3 eieren

·         150 gram amandelmeel

·         2 theelepels bakpoeder

·         50 gram pure chocola (min 73% cacao)

·         2 eetlepels biologische cacao

·         75 gram ongezouten gemengde noten

·         30 gram kokosrasp

·         Snufje zeezout

 

En dan:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Doe de bananen en de dadels in een kom en mix het geheel glad met een stafmixer.
 • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop deze door het beslag.
 • Voeg het amandelmeel, de bakpoeder, cacao en het zeezout toe en meng het door de mix.
 • Snijd de gemengde noten en de pure chocolade in kleine stukjes en voeg het toe aan het beslag.
 • Vet de cakevorm (23 cm) met een stukje keukenrol met daarop sesamolie.
 • Giet het mengsel in de bakvorm.
 • Bak het brood in 45 minuten gaar. Steek er daarna een breinaald of prikker in om te zien of het goed gaar is.
 • Laat de bananencake afkoelen voor gebruik.

                           


Nadat ik de cake voor het eerst had gemaakt, miste ik een frisse toevoeging.

Dus maakte ik  zelf slagroom van Griekse Yoghurt (0% vet) met Biologische Agave siroop en kokossnippers. Ik heb altijd een flesje Agave Siroop in huis. Zo kun je gezonde pannenkoeken, wentelteefje of taarten altijd voorzien van een gezonde zoete maar smaakvolle touch. 

Fijn weekend alvast!

                                                 

 

De Musthaves die je in huis moet hebben.. 

Soms ontmoet je mensen die je enorm inspireren. Door wat ze doen, zeggen en denken. Ik vind het fijn als mensen je aan het denken zetten. Als ze open staan voor een goed gesprek. Gisteren ontmoette ik een stel die op prachtige wijze in het leven staan, van elke dag een feestje maken en zich nergens te goed voor voelen. Ze zijn wie ze zijn! Trouw aan zichzelf. 

Op een gegeven moment raakte we aan de praat over gezond leven en afvallen. Ze gaven aan 80% van de dag gezond te eten, maar 's avonds met een wijntje bank, dan ging het mis... Sommige mensen kunnen de verleiding van zoet niet weerstaan, anderen hebben meer moeite met hartige hapjes. Er ontstond een mooie discussie over doorzettingsvermogen en discipline. Want als je 53 kilo afvalt dan moet het haast wel om discipline gaan. Op weg naar huis moest ik steeds aan het bijzondere gesprek denken, dat mij zoveel energie gaf.

Het gesprek ging over het leven, verhalen achter de mensen, het werk en het verwezenlijken van dromen. Ook dacht ik weer even aan het gesprek over discipline. Ik ging bij mij zelf te raadde. Ja, het klopt dat ik over een enorm doorzettingsvermogen beschik. Maar met het oog op gezond eten, heeft het bij mij alles te maken met voorbereid zijn. 

Als ik niets in gezonds in huis heb, dan grijp ik ook eerder naar de snoeppot voor de kinderen (snoepen zij wel? In een volgende blog, ga ik hier nader op in). Dus zorg ik dat ik altijd standaard een aantal producten en ingrediënten in huis heb, zodat ik altijd een lekker gezonde chocolade taart kan bakken of heerlijke muffins met blauwe bessen... 

Op mijn website heb ik een uitgebreide boodschappenlijst staan met alles wat je mag eten volgens Clean Eating. Ik wil daar graag een lijstje aan toevoegen. Een handig overzicht met spullen die ik altijd in huis heb, zodat ik (als ik in de verleiding kom) altijd een gezond en lekker alternatief bij de hand heb.


HANDIG OM IN HUIS TE HEBBEN:

·  Fruit (voor tussendoor)

·  Havermout (voor een heerlijk ontbijt, mugcake, granola, taarten) te koop bij de AH en Lidl.

·  Biologische Agave siroop (natuurlijk zoetmaker) te koop bij de AH 

·  Truffel-, noten-, olijfolie. Voor het bakken en braden

·  Griekse Yoghurt (0% vet) (voor ontbijt, vervanger boter, maken van sauzen)

·  Kokosolie (kun je vlees of vis in bakken, granola mee maken)

·  Pure chocolade (min 73% en biologisch) voor tussendoor of voor het maken taarten, mugcakes etc

·  Verse kruiden (plantjes basilicum, peterselie, bieslook) voor verrijken van je maaltijd en voor garnering

·  Plantje Verse munt (voor thee en garnering)

·  Eieren (voor taarten, omeletten, mugcake, salades)

·  Sojamelk (voor smoothies, chiapudding, taarten)

·  Mozzarella (broodbeleg, salades)

·  Gerookte zalm (broodbeleg, salades)

·  Humus bij AH en Lidl, voor broodbeleg

·  Speltbrood (voor lunch, tosti's)

·  Groene thee (om te drinken)

·  Bulgur, quinoa, speltcouscous, zoete aardappelen (als vervanger voor rijst, pasta en aardappelen)

·  Kokosbloesemsuiker (vervanger voor suiker)

·  Kaneel (voor ontbijt bij havermout, yoghurt, taarten, goed voor snelle spijsvertering) 

·  Zeezout (in plaats van gewone zout)

·  Blauwe bessen, cranberry's (voor yoghurt, granola, garnering, havermout, taarten)

·  Kokos- en amandelsnippers (garnering, taarten, ontbijtjes)

·  Dadels, vijgen (taarten, smoothies)

·  Chiazaad  (chiapudding)

·  Gebroken lijnzaad (havermout, yoghurt, goed voor spijsvertering) 

·  Cacao (mugcakes, taarten, yoghurt, havermout)

·  Biologische honing (vervanging suiker)

·  Speltmeel (taarten, brood)

·  Biologische pindakaas (voor op brood)

·  Ongezouten noten (snack, taarten)

·  Groentenchips (AH en Lidl) als snack

·  Staafmixer

·  Plastic afsluitbare bakjes

·  Taartblik, muffincups

·  Ovenschaaltjes (diverse maten)

·  Maatbeker 

Het lijkt een hele lijst, ik draai er niet om heen; dat is het ook. Je richt je leven namelijk iets anders in. Maar bedenk goed dat je er veel andere boodschappen mee vervangt. Je koopt geen zakken chips of borrelnootjes meer, geen flessen frisdrank, pakken melk, suiker, pasta, rijst, aardappelen. Je koopt anders in. 

Je kunt alles gewoon bij de supermarkt halen en het hoeft niet duurder te zijn. Ik maak graag gebruik van de huismerken of koop producten op de markt. 

Terug naar het gesprek, gisteren op een boot door de grachten van Amsterdam, de zon scheen, wijn vloeide,en plannen werden geboren. Discipline brengt je uiteraard verder, maar goede inkopen doen en voorbereidingen treffen ook. Naar mijn mening heb je meer aan goede voorbereidingen dan aan discipline, maar ja voor goede voorbereiding moet je wel weer discipline voor hebben ;-)

Boodschappen doen moeten we allemaal. Maak van te voren een boodschappenlijst en verwen jezelf eens goed met bovenstaande producten. 
Kies een heerlijk zoet gerecht uit en ga lekker aan de slag met bakken in het weekend.

Veel plezier!Zoek de Verschillen
(20 maart 2016)

Ik plaats geen foto's van twee jaar geleden om te kunnen roepen: dat was fout en dit is beter... Of joehoe kijk mij eens... Ik schaam me zelfs een beetje als ik die oude foto's laat zien... En toch doe ik het!

Omdat ik weet dat ik twee en een half jaar geleden de moed had opgegeven. Ik dacht dat slank zijn voor mij niet meer was weggelegd. Alle diëten hadden de revue gepasseerd... En toch... Nu 2,5 jaar later en ruim 53 kilo lichter... Kijk ik terug. Ik was een gelukkig mens, maar ik ben 

oprecht gelukkiger nu ik mij zoveel lekkerder voel... Door de kilo's natuurlijk, maar ook echt omdat ik mij door gezond te eten zoveel fitter en energieker voel..

En ik wil zo graag aan de hele wereld vertellen: Jullie kunnen het ook! 
En dan gaat het mij dus niet om het perfecte afgetrainde plaatje. Ik ben maatje M en heb nog steeds een buik... Ik ben verre van perfect... Maar Ik vind vrouwelijke vormen juist mooi en die mogen er zijn.

Maar ik ben zo dankbaar voor de energie die ik krijg van Clean Eating... Het is echt mogelijk om je deze lifestyle eigen te maken met een drukke baan en gezin... En het hoeft echt echt niet duurder te zijn... En scroll maar eens over deze tijdlijn... Snoepen kan ook... 🙃

Gun jezelf een fit en energiek gevoel. En ik wil graag helpen... Dus schroom niet mij te vragen hoe ik het deed...

En voor de nieuwe volgers: wat gaaf dat jullie er zijn 👍😘 dank jullie wel. 
Als je op FB zit via de laptop dan vind je bovenaan een knop met MEER.. Hier vind je ook notities met de Basisprincipes van Clean Eating, een Boodschappenlijst en een Dagschema...

Kijk op www.cleaneatingnow.nl voor recepten en tips of stuur gewoon een mail...

        

Dank jullie wel dat jullie er allemaal zijn, jullie inspireren mij weer om creatiever en nog gepassioneerder met deze lifestyle om te gaan.. 

Gezond Uit Eten!
(8 maart)

Healthy Hotspots
Momenteel schieten de healthy hotspots als paddenstoelen uit de grond. Elke grotere stad krijgt er dagelijks wel een hip healthy tentje bij. Op zich een ontzettend goede en mooie ontwikkeling. Het wordt namelijk steeds makkelijker om gezond voedsel bij de supermarkt te kopen, of bij restaurantjes te nuttigen. Dat was anders toen ik enkele jaren geleden met Clean Eating begon.

Naar aanleiding van deze mooie ontwikkeling besloot ik onlangs op mijn website een rubriek te openen waar ik tips geef over healthy hotspots in Nederland.

Wat mij opviel tijdens het opzetten van deze nieuwe rubriek, is dat er nog steeds weinig eettentjes zijn waar je 's avonds gezond kunt dineren. Meestal betreffen het lunchtentjes, sapbars of saladetoko's.

Hapje eten in de buurt
Naar aanleiding van mijn onderzoek, bedacht ik mij dat healthy hotspots wel leuk zijn, maar dat je op zich ook prima uit eten kunt gaan in de 'gewone' restaurant. Het lukt nu eenmaal niet altijd om een healthy hotspot in de buurt te vinden. Of je ouders besloten bijvoorbeeld voor je verjaardag net voor een ander restaurant te kiezen.

Je kunt dus prima gezond eten in een 'gewoon' restaurant. Maar waar moet je op letten als je gezond wilt eten bij een niet-healthy-hotspot?

Tips om Gezond te eten bij gewone restaurants:

1. Ga niet naar restaurants waarvan je weet dat ze op voorhand al veel koolhydraten serveren (pizzeria, sushi, snackbars)

2. Neem vooraf geen brood (tenzij het spelt is). Maar vraag bijvoorbeeld om olijven.

3. Kies bij het voorgerecht geen gebonden soep of brood, maar kies voor salades, ongebonden soep, carpaccio, garnalen, slakken, mosselen of andere koolhydraatvrije gerechten.

4. Kies bij het hoofdgerecht voor een mooi stuk vlees (onbewerkt, dus geen schnitzels of worsten) of vis (onbewerkt, geen inktvisringen of vis met krokante laagjes). Vraag om extra groenten en laat aardappels, pasta of rijst achterwege te laten, dan kom je ook niet in de verleiding. Natuurlijk kun je ook voor een mooie maaltijdsalade kiezen.

5. Kies niet voor een toetje, maar bijvoorbeeld voor een rijke kaasplank. In principe zijn niet alle kazen clean, maar het is vele malen gezonder dan een toetje. Gebruik geen brood, maar snijd de kaas in stukjes.

6. Zeg van te voren dat je geen koolhydraten mag hebben en vraag of ze vlees en vis in olie willen bakken. De eerste keer vond ik dat heel lastig, maar inmiddels meld ik het zonder blikken of blozen. En vraag of ze speltbrood hebben. Niet geschoten is altijd mis. Soms hebben ze het gewoon in huis.

Doordat je vraagt om extra groenten en met een kaasplankje het dessert vervangt, hoef je het restaurant niet met een hongergevoel te verlaten. Bovendien kakte ik vroeger na het eten van pasta, rijst en aardappelen na een maaltijd altijd enorm in. Door bovenstaande punten te volgen, kun je prima bij een normaal restaurant eten en eet je toch gezond.

                 

Door bovenstaande richtlijnen te volgen kan ik ook in een 'gewoon' restaurant eten als het niet uitkomt om naar een healthy hotspot te gaan. 
Bij deze geef ik het woord aan jullie!
(29 februari 2016)

Sinds het najaar van 2013 leef en eet ik volgens de gezonde lifestyle 'Clean Eating' en boekte een geweldig resultaat. Ik raakte 53 kilo kwijt en heb meer energie dan ooit. 

Doordat ik steeds meer vragen kreeg over deze lifestyle en uit eigen ervaring graag anderen wilde inspireren om ook gezond te eten en te leven, ben ik enkele maanden geleden een website begonnen en actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Wervelwind
De afgelopen maanden is er veel gebeurd. Ik heb meer dan 300.000 hits op mijn website mogen ontvangen, bereik ik veel mensen met recepten en tips via social media en de betrokkenheid groeit met de dag.

Ook in de media heeft het niet stil gestaan. Ik was te zien bij 'Thuis op Zondag' van SBS6 met een prachtig ontwerp van JustJanice, schrijf gastblogs voor het online magazine 'Goed Eten en Goed leven', kreeg een mooie make-over door Leco en Patty voor het magazine 'Happy in Shape', en verscheen in de rubriek de 'waagschaal' van het online lifestyle magazine 'Holistik'.

En of het allemaal nog niet genoeg is mocht ik producten testen van Freshii, Oathie, Speltfood, Healthbox, Projump, en mocht deze ook weggeven voor een winactie.

Al met al ik kan wel stellen dat ik trots ben... 

Met dank aan jullie
Maar wat ik eigenlijk een nog groter compliment vind, is dat mijn tips worden gewaardeerd, mijn blogs worden opgemerkt, recepten worden uitgeprobeerd en mijn website massaal wordt bezocht.

De afgelopen weken ben ik gerichter bezig met mijn website. Ik vind het namelijk belangrijk dat bezoekers weten waar ze moeten zijn en wat ze er kunnen vinden.

En dan komen jullie in het spel! Want zonder jullie werd CleanEatingNow niet zo 'groot'. Dus geef ik bij deze het woord aan jullie...

Shoot!
Dit is jullie kans... Wat willen jullie terug zien op de website? Waar lezen jullie graag over? Wat missen jullie nog? Wat vinden jullie overbodig? 

Naast alle warme complimenten en likes zou ik het leuk vinden om van jullie input te krijgen, zodat ik jullie nog beter van dienst kan zijn. 
En nog meer mensen kan helpen en inspireren...

Jullie mening is mij heel veel waard!

Hebben jullie tips, verbeterpunten, vragen, opmerkingen, gouden ideeën? Stuur mij dan een mail: ditisproducties@gmail.com

             Beloning
Onder alle inzendingen verloot ik een persoonlijk etentje met tips & tricks over deze lifestyle bij mij thuis. 
Er is plaats voor twee winnaars.
Gezond eten, het is van iedereen.
(20 februari 2016) 

Sinds ik mij in de wereld van foodbloggers, online marketeers, social media gangers en gezonde foodies begeef, loop ik regelmatig tegen claimgedrag aan. Iedereen wil een autoriteit zijn op het gebied van gezond leven, iedereen weet het beter en iedereen denkt er net een beetje meer recht op te hebben dan de ander..

De wedstrijdjes over wie de meeste kilo's is afgevallen, wie het eerst dat hippe recept heeft gepubliceerd en wie de meeste volgers heeft, zijn niet van de lucht... Een waar online moddergevecht.

Ik ga mijn eigen weg.
Soms komen er mensen naar mij toe, die zeggen dat ik het bij het verkeerde eind heb en dat speltbrood helemaal niet goed is of dat sojamelk helemaal niet mag of... Dat het hun recept is... En ze hebben dat recht omdat ze voedingwetenschappen hebben gestudeerd of omdat de zus van de moeder van een vriendin voedingscoach is of ze zijn ze zijn diëtist... Of voedingspsycholoog. 

Meneer de hoogleraar
Onlangs zag ik op Facebook een artikel van een hoogleraar, die onbewerkt voedsel in twijfel leek te trekken. En daar werd ik direct door mensen uit mijn omgeving op gewezen. Er stonden allemaal wanhoopskreten onder: wat kunnen we dan nog wel eten? Is dit ook al niet gezond? Wat dan wel? Klaarblijkelijk had niemand de moeite genomen het artikel goed te lezen, want in feite zegt deze meneer de hoogleraar alleen maar dat niet alle conserveermiddelen zo slecht zijn. Dat we daardoor veel voedsel beter en langer kunnen bewaren. Volgens hem slaan velen nu een beetje door met de obsessie voor onbewerkt voedsel omdat je bepaalde E nummers juist nodig hebt. Deze duiden alleen maar op wat er in voedsel zit. 

En Ik sluit mij daarbij aan. Huh? Ja ik geef hem wel een beetje gelijk. Ik geloof persoonlijk niet zo in extreem... Je kunt nu eenmaal niet uitsluitend onbewerkt voedsel eten. Dat is niet te betalen en niet haalbaar. Tenzij je in een hutje op de hei gaat wonen met je eigen moestuin, geit en dito sokken en je zelf helemaal bedruipt. 

Doe maar gewoon
Maar mensen zoals jij en ik hebben een drukke baan of een druk gezin en een druk sociaal leven. We willen gezond eten, we willen kilo's kwijt raken en ons fitter voeler, maar we willen daar niet de wereld voor te hoeven laten. We willen het wel leuk houden.. En daar sluit ik mij ook bij aan.

Al die voedingscoachen, diëtisten, wetenschappers, betweters hebben allemaal gelijk... We kunnen het eigenlijk nooit goed doen. We zullen vast nooit helemaal 100% gezond eten en leven.

Dus laat je niet gek maken. Voel met je hoofd en denk met je hart. En laat je niet door iedere betweter van je pad brengen.

Er zijn honderden wegen die naar Rome leiden en honderden wegen naar een gezonder en fitter leven. Kies datgene wat het beste bij je past.. En blijf trouw aan jezelf.

Ik wil delen
Ik wil niemand de les lezen, of beweren dat ik het bij het juiste eind heb. Ik wil met CleanEatingNow mensen inspireren om over een gezonde leefstijl na te denken en mijn kennis delen, gewoon uit ervaring en niet omdat ik ervoor gestudeerd heb.  Ik deel graag wat ik weet en hoe ik het heb ervaren. 
En ik leer ook van anderen die royaal delen. Want informatie met elkaar delen maakt ons allemaal een stukje rijker. 
Delen is de wereld van nu. En als anderen mensen mijn kennis willen delen, dan heb ik daar geen moeite mee. Het is namelijk niet zo dat ik Clean Eating heb ontdekt. Gezond leven en eten is van iedereen die het leuk vindt om zich daarmee bezig te houden..

Ik wil niet het nieuwste, meeste en duurste
Van de week zag ik een reclame van een groot telecom bedrijf. De introductie ging over Ik wil niet het nieuwste, ik wil niet meer en meer en ik wil niet het duurste.

Dat is CleanEatingNow in een notendop:

Gezond eten voor mensen die het leuk en betaalbaar willen houden, maar zich wel fitter en energieker voelen en wellicht wat kilo's willen kwijtraken...

Nobody's Perfect

(1 februari 2016)

Happy in Shape
Enkele weken geleden werd ik uitgenodigd door het magazine 'Happy in SHape'  voor een make-over.
Leco Zadelhoff en Patty Zomer verzorgden de visagie en styling. Daar wordt een vrouw natuurlijk blij van. Het is een feestje om achterover te mogen leunen en te worden omgetoverd tot een Vamp. Op 16 februari a.s. ligt het magazine in de winkel. Ik kan niet wachten om het resultaat in handen te hebben, maar dat is niet de reden voor deze blog.

De Nederlandse Bridget Jones
Terwijl Leco mijn haar vlak voor de fotoshoot nog even in de plooi strijkt, mijmert hij: 'Jij bent gewoon de Nederlandse Bridget Jones'.  Ik wist niet zeker of ik dit als een compliment moest zien of juist niet. Maar ik kon zijn opmerking niet meer loslaten en het speelt al enige weken door mijn hoofd.

  

Ik ben niet perfect...
CleanEatingNow wordt steeds vaker opgemerkt door bedrijven en volgers, hetgeen ik natuurlijk een leuke ontwikkeling vind. Hierdoor ben ik meer gaan nadenken over de richting waar ik met CleanEatingNow op wil. Ik zie op social media veel foodbloggers  langskomen. En hoewel die pagina's, accounts of personen mij intrigeren of inspireren, valt het mij op dat ik mij nergens volledig in herken. Ik heb geen maatje 36, ik ben geen model, ik hang geen uren in de sportschool, ik doe niet mee aan een bikinicontest, ik ben geen chefkok, geen perfect mens, ik ben niet hip, geen fashionista en geen styliste.

Kipfilets onder mijn armen
Sterker nog: ik ben onhandig, ik ben volslank, en ja ik heb een buik, ik heb een lelijk litteken dankzij een keizersnede van prachtige zoon één, ik knoei, mijn kleding zit altijd onder de vlekken,  er zitten binnen de kortste keren  ladders in mijn panty, mijn haar pluist heel snel als het regent, ik ben soms wat chaotisch, mijn make-up loopt uit bij ieder briesje dat opsteekt, en er hangen kipfilets onder mijn armen. En dan kom ik weer terug op Leco. Hij heeft gelijk. Ik ben een Bridget Jones. De gelijkenis is, los van het uiterlijk, (niet te verwarren met de actrice Renee Zellweger), groot.

CleanEatingNow is voor de Bridgets...

Ik ben CleanEatingNow begonnen omdat ik graag mensen wil inspireren die denken dat gezond leven, gezond eten en afslanken niet voor hen is weggelegd.  Ze hebben het druk met hun baan en gezin. Ze gaan er nooit zo uitzien als al die prachtige strakke en gespierde vrouwen of mannen die ze overal tegenkomen op de sociale media. En denken vaak dat gezond eten en leven gewoonweg te duur is. CleanEatingNow is niet hip, gaat niet naar de natuurwinkel, staat niet dagen in de keuken, is niet perfect, is niet slank of een sportfanaat. CleanEatingNow  is er voor iedereen en met iedereen bedoel ik iedereen. Van Justin Bieber tot de Buurman. Van Beyoncé tot de GIRL-NEXT-DOOR. Zo iemand als... Bridget Jones!

Zij is namelijk een beetje gek, vindt haar vrienden belangrijk, is niet perfect, handelt vaak zonder na te denken, volgt haar gevoel, is onhandig, soms te eerlijk, maar ze is vooral zichzelf.
Ik herken veel van mijzelf in haar en dat inspireert mij.
Ook ik heb een hectisch en chaotisch bestaan met drie kinderen, veel lieve vrienden, een gekke man en een fulltime baan. Ik geniet ook van de gezelligheid met een hechte vriendengroep. Ik flap er soms dingen uit voordat ik er goed over na heb kunnen denken, ik ben altijd in voor gekke en avontuurlijke dingen. En mijn leven is tegelijkertijd net zo 'gewoon' als dat van Bridget Jones. Dus, nu ik er wat langer over nadenk, Leco, bedankt voor het compliment!Hellup, het sportvirus slaat over!
(27 januari 2016)

Social Media
De laatste maanden breng ik wat meer tijd in de social media wereld door dan voorheen. 
Ik heb altijd al genoten van de inkijkjes die deze media mogelijk maken, maar door CleanEatingNow begeef ik mij in weer andere interessante sociale kringen. Vaak gaat afvallen, diëten samen met fitness en sporten. Dus glijden de meeste afgetrainde lijven, spierbundels en meest praktische fitness oefeningen over mijn Instagram Tijdlijn. Het ziet er natuurlijk allemaal even simpel en makkelijk uit. Video's van boeiende oefeningen gewoon thuis terwijl de kinderen keurig helpen en meedoen.

Aangestoken
Ik moet toegeven; dat ik lichtelijk ben aangestoken door het fitness-virus. Nee, maak je geen zorgen. Ik blijf wie ik ben; gewoon Dieuwke. En zal nooit met een afgetraind lichaam ten tonele verschijnen. En ik zal nooit op een vrije dag in het perfecte hippe kleurrijke trainingspak samen met de kinderen in allerlei imposante houdingen over het meubilair kronkelen. CleanEatingNow gaat voor mij over het realistisch houden. Recepten bieden aan mensen die de hele dag werken en 's avonds thuiskomen met kinderen die doodmoe zijn, en dan geen tijd hebben om nog even uitgebreid te kokkerellen. Ik wil juist met CleanEatingNow uitdragen dat het voor de werkende, drukke vader of moeder, met een rijk sociaal leven ook mogelijk is om je leefstijl aan te passen.

Maar dat Virus dan?
Als die video's met intrigerende afgetrainde dames en heren voorbij komen, moet ik toch even kijken. Jarenlang heb ik fanatiek hard gelopen, wel drie keer per week. Ineens was ik er klaar mee en kon ik het niet meer opbrengen. Ik fietste daarna drie keer per week naar het werk (een fietstocht van 2x 40 minuten per dag), maar toen een rare snuiter achter mij aan kwam fietsen en duidelijk op iets anders uit was dan het bewonderen van mijn fiets, ben ik ook daarmee gestopt. Onlangs heb ik gewichtjes aangeschaft en sta ik elke avond 10 tot 15 minuten mijn armspieren op te rekken door wat leuke zelfbedachte oefeningen. En 's ochtends sta ik tijdens het tandenpoetsen even flink te squaten, want dat werkt nu eenmaal als je strakke billen wilt. En op weg naar mijn werk houd ik de hele rit mijn buik 6 seconden in en blaas ik weer 3 seconden uit. Maar nu komt het: HET WERKT GEWOON!

Fitness by Dieuwke
Onlangs had ik een fotoshoot voor het tijdschrift Happy in Shape (vanaf 16 februari a.s. in de winkel), zegt Patty Zomer tegen mij: Je hebt mooie armen, dus je kan prima een mouwloos jurkje hebben'. Geloof me, dat had ze drie maanden geleden echt niet gezegd.
Goed het werkt dus. Kunnen jullie van mij naast tips, recepten, blogs en weetjes over Clean Eating ook video's verwachten met een intensief trainende Dieuwke in een strakke sportoutfit? Nou nee. Ook hier hoeven jullie je geen zorgen over te maken. Ik zal het jullie niet aan doen. Alhoewel er binnenkort een leuke nieuwe winactie aankomt, waar ik springend in een video te zien. Maar dat is voor een demonstratie. Ik mag dan wel 40 jaar zijn, maar ik moet toch een beetje meekomen. Video's horen daarbij.

Inspiratie
Het is wel inspirerend om deze video's eens wat nader te bekijken. En niet omdat je een 'ik-kijk-door-je-heen' figuur wilt, maar om eens te zien wat je met twee gewichtjes en wat squads thuis (als de kinderen slapen) toch allemaal kan doen. Mijn fantasie stopte na drie armoefeningen, maar ik heb een heel scala van oefeningen aan mijn repertoire kunnen toevoegen.
Van de week heb ik een soort van skippybal gekocht met touwtjes er aan. Een boeiend apparaat. Hij moet nog even opgepompt worden, maar dan ga ik eens lekker aan mijn rugspieren werken. Ik heb namelijk vernomen uit die 'nieuwe' sociale kringen dat wanneer je je grote rugspieren traint meer bereikt dan met een rondje hardlopen. 
Dus dat gaan we natuurlijk even testen...

    

Laten we afspreken dat ik er in mijn volgende blog op terugkom, maar wel zonder video dan... ;-) 
Wat maakt CleanEatingNow.nl anders?
(zondag 17 januari 2016) 

Er zijn ongelofelijk veel foodbloggers, hipsters, fitgirls en foodies op social media actief. Ik ben CleanEatingNow begonnen omdat ik geloof dat afvallen, je gezonder en fitter voelen, haalbaar is voor 'gewone' mensen met een druk sociaal leven, een gezin met jonge kinderen, en een fulltime baan. Je hoeft niet dagen in de keuken te staan, een chefkok te zijn of een hipster te worden om je deze levensstijl eigen te maken..

Wake-up Call
Ik ben daarvan het levende bewijs. 53 kilo lichter. Na mijn derde zwangerschap schrok ik vreselijk van een foto waar ik als een moeke met vrienden aan een picknicktafel zat. Mijn billen om het bankje gevouwen, het tafelblad zat klem tussen mijn vetrollen en mijn borsten zwabberden er als bloemkolen over heen. Ja, lach maar! Ik zat met de gebakken peren. Ik zag er moe, oud en futloos uit. Deze foto maakte mij echt wakker. Dat is niet de vrouw die ik wil zijn... Dat kan niet de vrouw zijn die ik nu ben. Het was vele malen erger dan ik dacht. Er moest echt iets gaan gebeuren.

De weg naar Clean Eating
Kort daarna begon ik met een koolhydraatvrij dieet. Ik viel wel af, maar vond het niet makkelijk toepasbaar in mijn dagelijks leven. Ik had vaak honger en ging altijd van huis met ingewikkelde bakjes met tomaten, gekookte eieren en kip.
Leg dat maar eens uit als je aanschuift bij de directie voor een lunchvergadering. 

En toen kwam mijn nicht Michelle met de lifestyle Clean Eating op de proppen. Twee weken lang bestookte ik haar met vragen. Mag dit? Kan dat? En na wat extra onderzoek op het Amerikaanse web had ik de smaak helemaal te pakken. 

De kilo's vlogen er af, ik kon het makkelijk toepassen in mijn leven en ik had nooit meer dat knagende hongergevoel, omdat het niet hoeft uit te maken hoeveel je eet, maar wat je eet. En met elke kilo die ik achter mij liet, voelde ik mij fitter, trotser en energieker. 

Gezond eten, een hype!
Ik weet niet goed hoe ik het moet zeggen, maar ik heb een soort allergie tegen wat iedereen cool, hip en vet vindt. Ik heb nooit mee gelopen in de lijn van trends. Altijd mijn eigen weg en hart gevolgd. Niet altijd even hip, maar wel trouw aan mezelf gebleven. Clean Eating, superfoods, gezond eten... Het is hipper dan ooit, maar dat is niet de reden dat ik ermee begon. Het heeft mij gebracht waar ik nu ben.
Sterker nog, toen ik begon met deze lifestyle was Clean Eating amper overgewaaid uit Amerika en was er nog maar weinig over bekend. Voor mij nu een extra reden om deze leefstijl ook in Nederland onder de aandacht te brengen.

Wat kan je van CleanEatingNow.nl verwachten?
Sommige Clean Eating aanhangers zijn erg streng in de leer. Uitzonderingen maken is niet mogelijk, elk etiquette wordt onder een loep gelegd en slaan in alles door.
Er zijn veel mensen die mij benaderen, omdat ze graag gezonder willen gaan eten of kilo's willen kwijtraken. Deze mensen wil ik graag goed op weg helpen. Ik wil niet dat ze afhaken omdat ze denken dat het een dure lifestyle is, of omdat de gerechten zo ingewikkeld zijn, of omdat het niet past bij een drukke baan en gezin met jonge kinderen. Of omdat ze denken dat ze dan nooit meer iets lekkers mogen eten of een glaasje wijn mogen drinken.

Zondigen mag!
CleanEatingNow.nl wil al deze vooroordelen wegnemen en aantonen dat het kan en dat het werkt. Ik drink nog steeds een glaasje wijn op zijn tijd, ik gebruik wel eens een bouillonblokje om de bulgur op smaak te brengen, in het weekend neem ik wel eens een snoepje of als er geen speltbrood voor handen is, dan moet ik wel eens zondigen. Is dat erg? Nee!

Ieder lijf heeft iets anders nodig. Ik moest na de wake-up call echt flink aan het werk. Dus voor mij was er in het begin geen zondigen bij. Ik moest het nu echt gaan doen.
Mijn man deed mee, en ook hij viel zeker minimaal 15 kilo af maar was veel minder streng in de leer. Hij at wel eens een frietje met de kinderen mee of had wel eens zin in een biertje na een dag werken. Maar hij heeft ook ondervonden dat hij na een 'gewone' maaltijd minder energie heeft en zich erg opgeblazen voelt. 

CleanEatingNow.nl gaat over jezelf zijn, luisteren naar je lijf en voelen wat jij nodigt hebt. Niet omdat het moet of omdat het hip is, maar omdat jij je er zoveel beter door voelt, er zoveel energie voor terugkrijgt en er zoveel kilo's mee kwijt raakt als dat nodig is (niet als je al slank bent).

CleanEatingNow.nl...

... trakteert op eenvoudige gerechten, die iedereen kan maken
... geeft tips over het makkelijk toepasbaar maken
... geeft antwoord op jullie vragen
... wil mensen inspireren gezonder te eten en zich beter te voelen
...bewijst dat het haalbaar is als mamma zijnde en met een fulltime baan

CleanEatingNow.nl is niet hip, maar gewoon praktisch en realistisch... Geef niet op!
(maandag 11 januari 2016)


De laatste maanden word ik overstelpt met vragen over Clean Eating door mensen die zich fitter willen voelen, die kilo's achter zich willen laten of door mensen die gewoon gezonder willen eten.


Jarenlang heb ik geworsteld met mijn gewicht. Ik viel kilo's, maar ze kwamen er net zo hard weer bij. Maar echt controle over mijn lijf had ik niet. Ik haakte af bij ingewikkelde diëten en was gevoelig voor crash diëten. In korte tijd viel ik dan tientallen kilo's af maar als de kuur voorbij was dan kwam ik minstens evenveel kilo's weer aan.

Het bleek allemaal geen succes. Na mijn tweede bevalling at ik koolhydratenvrij. Hierdoor raakte ik 20 kilo kwijt. Best fijn maar het bracht helaas niet het gewenste resultaat. En ik voelde altijd dat ik aan het diëten was.

Clean Eating veranderde mijn leven en mijn lijf. Voor het eerst in al die jaren vond ik iets waarbij ik kon eten zoveel ik wilde, dat ik makkelijk in mijn leven kon inpassen, waar ik meer energie dan ooit van kreeg en 53 kilo van mij af kon schudden. Eindelijk het antwoord op een jarenlange zoektocht.

Middels mijn Facebookpagina, website, instagram- en twitteraccount wil ik andere mensen inspireren. Ik heb al velen geïnspireerd met mijn verhaal... Ik krijg regelmatig berichten van mensen die ook tientallen kilo's hebben afgeschud. Toch zijn er ook wel eens mensen die zeggen: 'Nee hoor dat is te ingewikkeld voor mij!'

Maar het is niet ingewikkeld! Echt niet! Ik ben geen grote kok, ik hou niet van uren in de keuken staan, ik heb drie kinderen en een drukke baan. Geloof mij, als deze leefstijl ingewikkeld is, dan was het mij nooit gelukt. Nooit! Het fijne is dat ik niet meer geobsedeerd ben door eten. Het beheerst mijn leven niet meer. Het heeft mijn leven verrijkt.

Hoe begin je?

 • Print de lijst uit met producten die je volgens clean Eating mag lezen.
 • Stop deze in je boodschappentas.
 • Begin stap voor stap. Stel niet te hoge eisen aan jezelf.
 • Pak eerst je ontbijt aan. Kies een clean ontbijt dat je goed past. Bijvoorbeeld Griekse yoghurt (0% vet) met fruit of havermout met gebroken lijnzaad en kaneel
 • Eet tussen de drie hoofdmaaltijden een snack. Bijvoorbeeld een appel, een handje ongezouten nootjes, een gekookt ei of een banaan.
 • Neem je lunch onder de loep. Begin eens met je brood te vervangen voor speltbrood. Later verdiep je je in het beleg. Speltbrood kun je ook bij de supermarkt krijgen. Let er wel op dat je 100% spelt kiest.
 • Dan concentreer je je op het beleg. Er mag heel veel, maar gebruik zo min mogelijk bewerkte producten. Bijv. Gerookte zalm, avocado, tomaten, kip, ei, huttekase, omelet, buffelmozzarella...
 • Vervang alle koolhydratenhoudende dranken voor groene thee, water
 • Bij het diner laat je de aardappelen, rijst, pasta staan en vervang deze producten voor bulgur, quinoa of speltcouscous... Zoete aardappelen mogen ook.
 • Je kunt ongelofelijk veel lekkere toetjes, taarten en andere zoete baksel maken. Bijvoorbeeld met pure chocolade (meer dan 70% cacao), banaan of cacao en speltmeel. Ga de uitdaging aan en lekker experimenteren in de keuken.
 • Bereid je maaltijden voor. Neem je eigen speltbroodjes mee naar het werk. Of speltstokbrood mee naar een borrel, zodat je lekker mee kunt doen. Koop veel groente en fruit, zodat je altijd 'clean' voedsel in huis hebt

Bovenstaande punten hoef je niet in 1x te realiseren. Neem er de tijd voor om het je eigen te maken. Stel niet te hoge eisen aan jezelf. Begin met: ik wil me fitter voelen en wat kilo's kwijt raken. Het hielp mij om geen einddatum en geen einddoel te stellen. Ik kwam, zag en overwon.

En schroom niet om mij gewoon te benaderen voor adviezen, tips, recepten of vragen.

   

Ik help graag! 

 

(Mijn lieve vriendinnetje en ik, klik op foto voor meer info over Kiddyz)


Ook als je niet wil afvallen
(1 januari 2016)


Een hele dierbare vriendin van mij raakte geïnspireerd door CleanEating. Ze komt samen met haar aanstaande man regelmatig bij ons eten.
Ze genoten van de heerlijke maaltijden die wij hen voorzetten. Mooie salades met kip, avocado, buffelmozzarella en bulgur of een stoofpotje met speltcouscous.
En steeds als ze thuis kwamen, zeiden ze tegen elkaar:
'Wat heerlijk, we hebben voldoende gegeten, maar zitten niet overvol, voelen ons niet opgeblazen en hebben heel veel energie om allemaal eigen projecten op te pakken'.

Niet afvallen, wel meer energie
Mijn vriendin hoeft geen kilo's kwijt re raken. Ze heeft een prachtig slank figuur. Maar ze vindt Clean Eating maaltijden overheerlijk. Daarbij is ze druk in de weer met een fantastisch bedrijfje 
www.kiddyz.nl naast haar drukke baan in de kinderopvang. Ze vindt het fijn dat ze dankzij Clean Eating 's avonds genoeg energie heeft om aan de slag te gaan met haar bedrijf en niet met een opgeblazen gevoel moe op de bank hangt.

Dus ook als je niet hoeft af te vallen, zorgt Clean Eating er voor dat je beter in je lijf zit, je gezond voelt en energie overhoudt om leuke dingen te doen.

Gewoon beginnen...
In het begin moest ze even zoeken! Welke ingrediënten horen wel bij deze gezonde lifestyle en welke niet? En welke variaties zijn er mogelijk?

Stukje bij beetje leert ze bij over elke maaltijd... Regelmatig vraagt ze hoe je een gerecht klaarmaakt, wat voor tips ik heb voor de lunch en wat je tussendoor mag eten. Als je eenmaal begint, komt de rest vanzelf. Je hoeft het niet in 1x goed te doen.

Van de week gaf ze aan dat het eigenlijk veel simpeler is dan ze had gedacht. Dat je alleen even de kneepjes van het 'vak' moet leren en dan zelf eindeloos kan variëren. Je maakt het je vanzelf eigen. Ze gebruikt 'Mijn Lijst' regelmatig als ze in de supermarkt loopt om even te spieken wat ze wel en niet mag eten!

Clean Eating maakt echt het verschil!

Ik heb zelf ook een drukke baan bij de publieke omroep, 3 jonge kinderen, en vind het belangrijk om veel tijd te spenderen met vrienden en familie. Maar ik herken wat mijn vriendin zegt. Naast mijn drukke bestaan heb ik in de avonduren energie te over. Zo ben ik een boek aan het schrijven en vind ik het leuk om via CleanEatingNow andere mensen te inspireren om gezonder te eten. Het komende jaar wil ik graag een boek schrijven over hoe ik 53 kilo ben afgevallen, mijn boek, een thriller, afronden en Cleaneatingnow.nl groter maken. Genoeg mooie voornemens, die haalbaar zijn omdat ik meer energie heb dan veel mensen om mij heen. Ik maak mijn dromen waar en ben dankbaar dat dit dankzij Clean Eating mogelijk is....


(klik op foto voor superfoods en start nu met clean eating)


Goede voornemens!
(woensdag 30 december 2015)


Heb jij al goede voornemens gemaakt voor 2016? Wist je dat 78% van de Nederlanders goede voornemens heeft voor het komende nieuwe jaar? Slechts 1 op de 4 Nederlanders houden het vol!

Dit zijn de 5 populairste voornemens:
1) afvallen (13%)
2) minder druk maken (9%)
3) meer sporten / bewegen (7%)
4) nieuwe of andere baan (5%)
5) zuiniger leven (5%)

Tips voor goede voornemens:
- kies er 2 of 3, niet meer.
- maak ze heel concreet.
- zorg dat je goed slaapt. Je hebt dan meer energie en wilskracht.
- verspreid je voornemens over het jaar. Start niet met alle voornemens tegelijkertijd. Dat maakt het makkelijker je er aan te houden.
- zorg dat je je goede voornemens drie maanden volhoudt. Uit onderzoek blijkt dat je er dan vaak ook in slaagt om dit de rest van het jaar te doen.
- start met je goede voornemens als je er ruimte voor hebt in je hoofd en leven. Augustus blijkt de beste maand te zijn om te beginnen. Mensen zijn dan vaak het meest uitgerust vanwege de vakantie.
- deel je voornemens met vrienden en familie en vraag ze je aan te moedigen.
- houd ze realistisch

Voornemen Afvallen:
Zoals je eerder hebt kunnen lezen, is de wens om af te vallen het meest voorkomende voornemen. Iedereen wil wel wat overtollige kilo's kwijt, zich fitter en energieker voelen en daar het liefst niet veel voor hoeven doen...


Clean Eating is hiervoor echt een goede oplossing. En makkelijk in te passen in een druk bestaan. Natuurlijk is het slikken van een pil nog makkelijker, maar het is niet gezond en de behaalde resultaten zijn niet blijvend. De laatste tijd verschijnen er op Facebook steeds vaker blogs van vrouwen die beweren het wondermiddel te hebben gevonden. Geïnteresseerd klik ik op de link of bekijk ik de pagina en lees tot mijn grote schrik over allerlei heftige afvalpillen... In het verleden heb ik die troep ook geslikt, en inderdaad je raakt wel kilo's kwijt, maar zodra je stopt met het slikken van deze pillen zit het overtollige gewicht er binnen de kortste keren weer aan. Bovendien kost het erg veel geld. Laat je er alsjeblieft niet toe verleiden. Het is het niet waard.

Met Clean Eating raak je niet alleen kilo's kwijt, maar voel je je echt energieker, scherper, minder opgeblazen en fitter. Een prachtige lifestyle voor een gezonder leven.

Mijn goede voornemens:
- het leven vieren met gezin, familie en vrienden door elke gelegenheid aan te pakken om te genieten van elkaar en het leven.
- Clean eten voortzetten. Ik ben inmiddels 53 kilo verloren, maar ik wil geen kilo aankomen. Ik voel me sterker, fitter, energieker en minder opgeblazen dan ooit.
- Veel tijd doorbrengen met de mensen van wie ook hou en geen tijd investeren in mensen die niet de moeite waard zijn.

Wat zijn jouw goede voornemens?


Ik wens jullie een gezond, fit en liefdevol 2016


Dieuwke  Fijne Feestdagen 

(dinsdag 8 december 2015)


Heerlijke tijden breken aan. Sinterklaas is net vertrokken en de kerst staat alweer voor de deur. Het is vroeg donker, buiten is het al gemeen koud dus de houtkachel brandt vurig. Nog even en de lichtjes twinkelen in de kerstboom, de ballen glinsteren weer schitterend, de kaarsjes branden trots. Wie heeft er geen zin in avonden vol gezelligheid, heerlijke maaltijden met vrienden en familie, cadeautjes en liefde?

Feestdagen, liever niet voor mij!
Toen ik 2,5 jaar geleden besloot mijn leefstijl om te gooien en alleen nog maar gezond te eten, vond ik die feestdagen ineens niet zo aantrekkelijk meer. Sterker nog, ze waren eerder iets waar ik als berg tegenop begon te zien. Al dat eten, al die zoetigheid... En alles moeten weerstaan. Zucht!
Ik struinde de websites over Clean Eating af en mijn weerstand veranderde in hoop. Wat zijn er toch veel lekkere dingen te maken van gezond en 'clean' voedsel.
Overheerlijke taarten, chocolade hapjes, kruimelige koekjes stroomden in allerhande vormen over het scherm. En toen ik mij bedacht dat de feestmaaltijden meestal bestaan uit kalkoen of vis, realiseerde ik mij dat het eigenlijk best makkelijk in te passen is. Natuurlijk moet je bewuster op je eten letten tijdens de feestdagen en wellicht is een wat nauwkeurige voorbereiding nodig, maar het is goed haalbaar.

Hoe overleef ik de feestdagen?
Feestdagen zijn bijzonder en gezellig. Samen dineren met vrienden en familie of lekker op de bank met je lief. Een nieuwe leefstijl hoeft daar geen verandering in te brengen. Ik bereid mij altijd bewust voor als deze dagen op de stoep staan. Hoe ga ik te werk?

Ten eerste zet ik tijdens de feestdagen een knop om en laat alle 'verkeerde' ingrediënten staan. Door ze in gedachten als 'slecht' te bestempelen, maak ik het mezelf een stuk gemakkelijker. Waarom zou je iets eten wat slecht is voor je lijf.

Ten tweede stel ik aan vrienden en familieleden voor om het dessert te verzorgen, zodat ik er een gezond en heerlijk gerecht van kan maken. Tegenwoordig maak ik de lekkerste taarten van chocolade, speltmeel en banaan of van kwart (griekse yoghurt 0% vet).

Ten derde neem ik in een bakje altijd mijn eigen bulgur, speltcouscous of quinoa mee ter vervanging van aardappelen, pasta en rijst. Kleine moeite, groot resultaat. En als ik uit eten ga dan laat ik de aardappelen en pasta liggen en bestel ik extra groenten. Geen enkel restaurant meer, die daar gek van opkijkt.

En als laatste breng ik ook mijn eigen speltstokbrood mee. Ik snijd het brood alvast in mooie schijven en voeg deze toe aan de borreltafel. Zo doe ik gezellig met alles mee. Ook in restaurants is tegenwoordig steeds vaker speltbrood beschikbaar.

Wellicht vinden sommige van jullie bovenstaande allemaal te veel werk. Werken aan je gezondheid en gewicht kost natuurlijk moeite en tijd, maar maak het ook niet groter in je hoofd dan nodig is. Het is immers voor een goed doel. Als de kilo's er immers afvliegen, is de motivatie des te groter.

Water bij de wijn
Aangezien ik door drie zwangerschappen en borstvoedingen in totaal drie jaar lang geen alcohol heb gedronken, heb ik besloten een wijntje niet te laten staan. Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Desondanks ben ik 53 kilo kwijtgeraakt. Door de week drink ik niet. Dus als er vrienden langskomen voor een gezellig borreltje doe ik gewoon mee. Zo ook met de feestdagen. Bij de supermarkt verkopen ze heerlijke biologische wijnen.

En tot slot, vergeet niet dat je straks weer allemaal prachtige feestelijke jurkjes past door het gewicht dat je van je afschudt.

Ik wens jullie fijne feestdagen!   

Belonen! 

(woensdag 16 december 2015)


Dankzij Clean Eating ben ik inmiddels toe aan mijn derde nieuwe garderobe.
53 kilo geleden durfde ik geen pashokje meer in. Elke keer als ik door een winkel slenterde en wat kledingstukken uit de rekken plukte, eindigde ik gefrustreerd in een te klein pashokje waar de spiegels op mij afkwamen. Ik hees mezelf in broeken waarvan ik tien minuten daarvoor dacht, dat ik hem wel zou passen. Maar als ik weer op de grond van een stoffig vies pashokje lag en mijn billen in de te strakke broek probeerde te wurmen, sloeg de wanhoop toe. Zal ik ooit nog een gewone maat passen? Zal dit ooit voor mij zijn weggelegd?  

Soepjurk
Vlak na mijn 3e bevalling woog ik 123 kilo. Ja, je leest het goed. 123 kilo. Ik kon en kan het zelf ook niet geloven. Toen ik begon met Clean Eating had ik minstens maat XXL. Maar een maand later zei mijn man: 'Lieve schat, de kleren die je aantrekt zijn echt te groot'. Mijn zelfbeeld paste niet bij mijn nieuwe gewicht. Het was tijd voor een nieuwe garderobe.

Kroontje op mijn 'werk'!
Ik besloot mijzelf eens echt te trakteren en ging online shoppen. Geen benauwende pashokjes meer voor mij. Gewoon plaatjes kijken, producten naar de kassa slepen en afrekenen maar. De kleren paste ik liever thuis, als niemand keek. In de woonkamer. Wat een verademing. Maat XL zat ineens prima. Geen gewurm op de grond, geen knappende knopen, geen kapotte ritsen. Geen genante vertoning.

Twee maanden later
Het was wederom mijn man die zei: 'Je kleding is weer te groot. Gewoon weg doen die soepjurken. Die zitten niet meer goed om je lijf'. Ik kon het bijna niet geloven. Was ik echt toe aan maat L? Wederom speurde ik het web af. Op zoek naar nieuwe kleding.  Maar buiten dat, betrapte ik mijzelf er op dat ik ook een andere kledingstijl aandurfde. In plaats van wijde truien, klikte ik ook ineens strakkere truitjes aan. Ik werd een compleet ander mens. En ja hoor, eenmaal thuis bezorgd, paste ik mijn nieuwe aanwinsten ook gewoon. Elke keer was ik bang voor dat moment. De teleurstelling. Maar dat moment bleef uit.

Van Moeke naar Dieuwke
Een jaar geleden liep ik in de stad. Ik rukte een paar jurkjes, truitjes, spijkerbroeken (die had ik ruim vijf jaar geleden voor het laatst gedragen) en een mooie jas uit de rekken en sleepte de vangst naar een kleedhokje. En daar gebeurde het... Ik trok de kleding aan. Ik kreeg het benauwd, heet en koud tegelijkertijd. Bang voor het bewuste moment, dat ik weer teleurgesteld zou worden. Maar het tegendeel bleek waar. Maat L was veel te groot. Iets waar ik alleen maar van had kunnen dromen. De jurkjes lubberden in mijn zij, de jas hing ruim over mijn schouders, de spijkerbroek hing op mijn kruis. Ik deed een rondedansje. Ik gilde het uit van plezier. Met een afgezakte broek op mijn knieën en een te grote trui aan huppelde ik door de winkel op zoek naar maat M.

Inmiddels draag ik maat M en soms zelfs S. Wie had dat ooit gedacht.

Ik kan het iedereen aanraden om zichzelf te belonen. Dat maakt afvallen extra leuk. Laat maar zien wat je bereikt hebt. Dus tijd voor een nieuwe jurk voor de feestdagen

Klik hier voor meer feestelijke jurkjes!


Fitness, ik moet er niet aan denken!
(vrijdag 27 november 2015)Hip & Hot

Hysterisch gekleurde sportpakjes met dito patronen en bijpassende gelikte  sportschoenen bepalen het huidige straatbeeld, de reclameborden, advertenties, tijdschriften en de straten... Zeg maar gerust de wereld. Fluorescerende zweetbandjes, strakke hardloopbroeken, hippe halterhempjes, sportbeha's. Het is een ware hype. Moeders verschijnen 's ochtends op school in hun strakke sportoutfit en laten daarmee graag zien, dat ze echt sportief bezig zijn. Dat ze meer zijn dan een thuismamma. De meest dure sportschool abonnementen vliegen als zoete broodjes over de toonbank. En als je geen abonnement hebt, hoor je er eigenlijk niet bij, mis je de laatste nieuwtjes en word je met de nek aan gekeken. Ik kan het niet helpen, maar ik heb een aversie tegen alles wat iedereen hip & happening vindt. Sommige hippe dingen vind ik leuk of fijn, maar andere hippe dingen weer niet. Ik volg mijn eigen smaak en hart. Want alles wat hip is doet iedereen, maar ieder mens is uniek. En ik laat niet graag een ander bepalen wat ik hip moet vinden.

Moeten we sporten?
Als je wilt afvallen, moet je sporten. Als je gezond wilt leven, moet je sporten. Als je erbij wilt horen, moet je sporten. Als je de perfecte vrouw wilt zijn, dan moet je .... Als je niet sport, dan ben je niet hip. Laten we eerlijk zijn. Natuurlijk is bewegen gezond. Sterker nog het is wetenschappelijk bewezen. Alleen zegt een hippe sportoutfit mij niets. Het kan ook anders.

Van bergen, heuvels maken!
Toen ik begon met Clean Eating en mij in deze nieuwe leefstijl verdiepte, kwam ik op iedere website en blog tegen dat fitness een 'must' is.
Dat was voor mij één van de redenen waarom ik als een berg tegen het afvallen ben gaan opzien. Die 'berg' is een mindset. Het staat ons in de weg om met een voornemen van start te gaan. Ik besloot alles stap voor stap te doen. De 'berg' op te delen in overzichtelijke kleine heuveltjes. Eerst pakte ik mijn maaltijden stuk voor stuk kritisch aan. Hoe kan ik elke maaltijd 'Clean' inrichten? Bij elke verandering raakte ik meer kilo's kwijt en voelde ik mij elke dag fitter en energieker. Ik kreeg genoeg energie om steeds gezonder te gaan leven. Nadat ik elke maaltijd 'Clean' had gemaakt, besloot ik mijn verslaving aan cola light te beperken tot 1 glas per dag en verder water of thee te drinken. Wederom vlogen de kilo's er vanaf. Daarna veranderde ik mijn eetpatroon. In plaats van drie maaltijden per dag, ging ik 6x per dag eten (ontbijt, lunch, diner en twee tussendoortjes). Hierdoor bleef mijn darmstelsel actief en hield mijn lijf geen vet vast, omdat er te lange tijd tussen de maaltijden zat.

Bewegen
Clean Eating doet mij goed. De kilo's vliegen er van af en ik voel mij energieker dan ooit. Ik begon met hardlopen. Gewoon in een oude joggingbroek en goedkope gympen. Koptelefoon op, muziek aan en binnen de kortste keren rende ik 3x in de week 5 kilometer. Zoals ik al zei: fitness is niets voor mij! Maar de kick verdween. Ik kende inmiddels alle paden en wegen op mijn duimpje. Het liefst rende ik op de hei, maar als werkende moeder zag ik alleen 's avonds (als de kinderen op bed lagen) mijn kans schoon om meters te maken. En in je eentje in het donker op de hei... De afgelopen maanden ben ik andere manieren van bewegen gaan toepassen. Ik loop elk weekend een uur met de kinderen op de hei, neem op het werk altijd de trap (ook als naar de 7e verdieping 255 treden zijn), pak vaker de fiets en... nu niet lachen... ik doe simpele oefeningen.

Zo houd ik, elke keer als ik er aan denk, 6 tellen mijn buik in en 3 tellen mijn buik uit. En op onvoorstelbare wijze is mijn buik strakker en slanker geworden. Daarnaast ga ik meerdere keren op een dag met gebogen knieën tegen een deur of een muur staan en zak ik steeds dieper door mijn benen. Dit houd ik dan enkele minuten vol. Ook een leuke oefening tijdens het tandenpoetsen. Mijn bovenbenen en billen zijn steviger dan tevoren. En ik raak nog steeds kilo's kwijt. 

Verlanglijstje voor de Sint
op mijn verlanglijstje vind je dus geen strakke sportbroeken, über hippe sportschoenen, felgekleurde tanktops of andere hot fitness items. Maar ik moet toegeven, dat ik wel iets anders op mijn lijstje heb staan. Iets dan in de buurt komt. Nu ik zoveel lol beleef aan bil,- been,- en buikspieroefeningen op de meest onmogelijke momenten op de dag, heb ik de Sint om gewichtjes gevraagd. Gewoon 2 kilo per gewicht. Een overzichtelijk heuveltje. En als de Sint een beetje trots op mij is, sta ik binnenkort rug- en armspieroefeningen te doen terwijl ik The Voice of Holland kijk.


(klik op foto voor meer gezondheidsartikelen)


Clean Eating is Peanuts...

(zaterdag 8 augustus 2015)

  

Waar komt het vandaan?
Niet zo lang geleden is het Clean Eating-concept komen overwaaien uit Amerika. Veel voedingsdeskundigen hebben er hun eigen ideeën op los gelaten. Ondertussen zijn er verschillende variaties en nemen velen er een loopje mee. 
Ongeveer 2 jaar geleden kwam ik in aanraking met Clean Eating. Vanaf mijn 16e zijn veel diëten de revue gepasseerd, waardoor ik enorm ben gaan jo-jo-en. En helaas alleen maar voller en voller werd. Mijn hoop het 'ideale' dieet ooit nog te vinden, verdween voorgoed. 
Drie zwangerschappen en bevallingen later bleek ik meer dan 50 kilo te zijn aangekomen. Ik kon niet meer naar foto's van mezelf kijken. Stiekem droomde ik er van ooit nog eens een slank en gezond lichaam te krijgen, maar was er van overtuigd dat dit niet meer voor mij was weggelegd. En toen kwam mijn prachtige, slanke, mooie nichtje meteen geweldige tip: Clean Eating. Ze vertelde mij dat veel van haar vriendinnen door deze gezonde lifestyle 10 tot 40 kilo waren kwijtgeraakt. 

Clean Eating; de oplossing!
Ik greep deze kans met beiden handen aan, gooide alle bewerkte producten in de vuilnisbak en vulde de koelkast met schoon voedsel. Ik ging op de weegschaal staan. Honderd-één-en-twintig kilo. Zucht! Ik besloot geen streefgewicht en geen streefdatum vast te stellen. Ik zou gewoon gezonder gaan leven.  

15, 30, 40, 53 kilo verder...
Binnen een maand was ik 15 kilo kwijt en durfde ik het aan om ook weer wat aan sport te gaan. Drie keer per week ging ik een half uur hardlopen of een uur wandelen. Ik liep heel traag en ademde zwaar, maar ik was in beweging. Een half jaar later was ik 30 kilo kwijt. De complimenten en de aanmoediging die ik kreeg, hielden mij op de been. Ik gaf niet op, ook omdat Clean Eating zo makkelijk toe te passen is, je hoeft geen punten bij te houden, geen calorieën te tellen en je krijgt er geen hongergevoel van. Je hoeft alleen maar gezond en onbewerkt voedsel te eten. Na een jaar was ik 40 kilo kwijt en had ik voor de tweede keer een nieuwe garderobe aangeschaft. Een leuke bijkomstigheid. Het afgelopen jaar ben ik nog eens 12 kilo afgevallen, maar waar ik het meest trots op ben, is dat ik niet ben aangekomen. In totaal ben ik 53 kilo kwijt en ik eet nog altijd clean en ik voel me energieker, lekkerder dan ooit. Ik heb nooit meer last van een opgeblazen gevoel of rommelende darmen. Nu weeg ik 69 kilo en zou het liefst nog 4 kilo afvallen. Nog altijd geen streefdatum. Ik geniet van het leven, ik geniet van eten en ik ben heel trots. Graag wil ik andere mensen motiveren en stimuleren met deze website door middel van tips, recepten, ervaringen, praktische informatie en veel meer. Start vandaag en wordt een betere en gezondere versie van jezelf!